Reikalingas žiemos aikštynas

Dvi Birštono sveikos gyvensenos klubo „Šilagėlė“ komandos – „Šilagėlė“ ir „Apči“ – dalyvavo pirmajame šių metų žiemos dvejetų turnyre, sausio 19 dieną vykusiame Kaune, dirbtinio pluošto gamyklos teritorijoje. Į turnyrą atvyko stipriausios Lietuvos komandos iš Kauno, Vilniaus, Šiaulių, Birštono bei svečiai iš kaimynių Lenkijos ir Latvijos.

 

Kaip pasakojo Birštono sveikos gyvensenos klubo „Šilagėlė“ pirmininkas ir petankės dvejeto žaidėjas Vytautas Gedminas, šį kartą jiems nepasisekė prasimušti į geriausiųjų dešimtuką. Jau po keturių žaidimo ratų paaiškėjo aštuonetas stipriausiųjų dvejetų. Jie tęsė kovas dėl prizinių vietų. Birštoniečiai gana neblogai pasirodė Paguodos turnyre, kur „Šilagėlė“ laimėjo ketvirtąją, o „APČI“ – penktąją vietą. Tarp 19 dalyvavusių turnyre komandų bendroje įskaitoje „Šilagėlė“ (Vytautas Gedminas ir Vytautas Vaitkevičius) užėmė 12 vietą, o „APČI“ (Irma Gedminaitė ir Paulius Bagdonavičius) – 13 vietą.

– Norint gerai pasirodyti petankės varžybose, reikia nuolat treniruotis. Mes vasarą turime gerą aikštyną, tačiau atėjus žiemai nėra kur treniruotis, nėra tam skirtų patalpų. Dėl to ir šiame turnyre aukštų rezultatų nepasiekėme. Be to, buvo labai stiprūs varžovai iš Lenkijos ir Latvijos bei mūsų šalies miestų. Jie treniruojasi ir žiemą, – sakė V. Gedminas.

Reikia pasidžiaugti, kad Irma Gedminaitė pagal Nacionalinės rutulių sporto federacijos reitingus tarp moterų užima lyderės pozicijas, V. Gedminas geriausiųjų dešimtuke yra ketvirtas, o Vytautas Vaitkevičius – penktas.

Birštone yra įkurtas ir sėkmingai veikia petankės klubas, vadovaujamas Aleksandro Gorino. Gal ir birštoniečiams būtų laikas pagalvoti apie petankės žaidimą žiemos metu? Juk gerų žaidėjų yra, tik jiems reikia kasdien tobulėti.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close