Žiema visada vaikų laukiama, nes galima ne tik senį besmegenį nulipdyti, su vėjeliu nuo kalniuko su rogutėmis nušvilpti, paslidinėti ir dar pasivolioti baltame ir puriame sniege. Tačiau šaltos žiemos malonumai būna trumpi, tad reikia skubėti jais pasidžiaugti.

Sausio 18-osios popietę paminėti Pasaulinę sniego dieną ir dalyvauti Birštono sporto centro organizuotoje „Sniego dienos“ šventėje, pasivaržyti ir pasilinksminti įvairiose žiemos sporto rungtyse susirinko nemažas būrys jaunųjų birštoniečių.  

Šventės proga visus susirinkusius pasveikino savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, miesto tvarkymo tarnybos direktorius Algirdas Kederys, o SC direktorius Saulius Smailys papasakojo apie Pasaulinės sniego dienos idėją.

„Sniego dienos“ programoje buvo numatytos varžybos su rogutėmis, slalomo rungtis, estafetės, lygumų ir kalnų slidinėjimas.

Vakarėjant spustelėjęs 10 laipsnių šaltukas vertė varžybų dalyvius greičiau judėti ir nestovėti vietoje, antraip greitai pradėdavo žvarbti nosis ir rankos.

Nusileidimo nuo kalniuko su rogutėmis rungtyje tarp mergaičių be konkurencijos laimėjo Julija Gasperavičiūtė. Berniukų gretos buvo gausesnės (18 dalyvių), tad varžybos buvo įtemptos. Pirmąją vietą laimėjo Eimantas Šalomskas, antrąją – Edmundas Tankevičius, trečiąją – Lukas Bendaravičius.

Vaikų slalomo rungtyje tarp mergaičių pirmąją vietą laimėjo Karina Stankevičiūtė, antrąją – Liepa Smailytė, trečiąją – Emilija Ražanauskaitė. Berniukų grupėje pirmas buvo Žygimantas Bubnys, antras – Edvinas Stražnickas, trečias – Edvinas Laukevičius.

Klasių estafetės rungtyje pirmoji vieta atiteko Birštono gimnazijos 6a klasei atstovavusiems mokiniams: Lukui Urbonavičiui, Martynui Stankevičiui ir Nerijui Pūrui.

Antrąją vietą užėmė 5b klasė, už kurią kovojo Kazimieras Stankevičius, Kasparas Petkevičius ir Vilius Paulikas.

7a klasei atiteko trečioji prizinė vieta. Septintokams atstovavo Edvinas Stražnickas, Edvinas Laukaitis ir Martynas Burkevičius.

Šeimų estafetėje pirmąją vietą iškovojo Smailių šeima, antrąją – Stankevičių, o trečiąją – Pranckevičių šeima.

Lygumų slidinėjimo rungtyje pirmoji vieta užtikrintai buvo pripažinta E. Šalomskui, antroji – Juliui Lesauskui, o trečioji – Evaldui Petraškai.

Jauniesiems „Sniego dienos“ dalyviams buvo įteikti prizai – saldumynai, o žadėtieji medaliai ir lipdukai dėl organizacinių trikdžių bus atiduoti tik pirmadienį.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close