Sveikino devyniasdešimtmetę

 Sausio 14 d. prieniškei Salomėjai Navikienei sukako 90 metų. Garbingo  jubiliejaus proga sukaktuvininkę sveikino Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro direktorė Aurelija Urbonienė, direktorės pavaduotoja Vilma Bražukaitienė bei socialinio darbuotojo padėjėja Ona Šaulinskienė.

Svečiai Salomėjos Navikienės namuose buvo labai laukiami. Visus maloniai sveikinosi ir į vidų kvietė sukaktuvininkės dukra Aldona Petrauskienė. Viešnias su šypsena pasitiko ir balta kaip obelis devyniasdešimtmetė. Aurelija Urbonienė Salomėjai Navikienei įteikė Socialinių paslaugų centro darbuotojų sveikinimą, kuriame jubiliatei linkima stiprios sveikatos, geros nuotaikos ir ilgų gyvenimo metų artimų žmonių apsuptyje. Viešnios įteikė ir gėlių puokštę bei atminimo dovanų, linkėdamos sulaukti šimto metų ir ta proga visiems dar kartą susitikti.

Už parodytą dėmesį, šilumą ir linkėjimus dėkojo garbaus amžiaus sulaukusi jubiliatė ir jos dukra Aldona. Paprašius papasakoti apie mamą, jos gyvenimą, dukra sakė, kad mama yra gimusi ir augusi šiame krašte, Prienų rajone. Salomėjos gimtinė – gražus, dabar jau tik prisiminimuose atgimstantis Mačiuliškių kaimas. Kaip ir dauguma jos kartos žmonių, savo gyvenime Salomėja patyrė daug vargo. Ji ir dar du broliai bei seserys augo smulkaus ūkininko šeimoje. Skaudūs likimo smūgiai mergaitę pasiekė dar ankstyvoje vaikystėje, o ir vėliau vargas, nepriteklius lydėjo dažniau negu sočios dienos. Būdama šešerių Salomėja neteko motinos, dar po šešerių metų į šeimą atėjo pamotė. Mama, pasak Aldonos, jau ankstyvoj jaunystėj buvo labai darbšti. Iš jos pasakojimų dukra žino, kad mamytė baigė 3 klases. Kai šeimai pritrūkdavo duonos, eidavo tarnauti pas ponus. Dirbdavo pačius sunkiausius darbus, o valgyti gaudavo tik tai, kas likdavo nuo šeimininkų…

1949 metais Salomėja ištekėjo ir susilaukė 3 vaikų. Bėgant metams vienas iš jų mirė dėl ligos, kiti du užaugo, baigė aukštuosius mokslus. Deja, likimas sąlyginai išskyrė su vienu iš vaikų. Aukštojo mokslo diplomą turintis sūnus gyvena ir dirba užsienyje, todėl mamą mato retai. Šiandien visą gyvenimą buvusios paprastos ir nuoširdžios moters, jau ketverius metus prikaustytos prie lovos, kasdienybę skaidrina toks pat nuoširdus kartu gyvenančios ir visada šalia esančios dukros Aldonos rūpestis ir meilė.

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close