Prienų „Žiburio“ gimnazijoje netradiciškai paminėta Vasario 16-oji

                         Vasario 11-osios popietę Prienų „Žiburio“ gimnazijos aktų salėje vyko viktorina „Lietuva – mūsų šalis“. Tokį netradicinį Vasario 16-osios paminėjimą inicijavo „Žiburio“ gimnazijos mokinių seimas, o mokinius, rengiančius viktorinos klausimus, konsultavo dalykų mokytojos Vilma Maliaukienė, Vilija Juodsnukienė, Živilė Jurkšienė.

                     Komandos rungėsi trimis etapais – lietuvių literatūros, Lietuvos geografijos ir istorijos. Organizatoriai pateikė įvairiausių užduočių: atspėti pateiktų ištraukų autorių, atpažinti, kokiame mieste yra nuotraukoje esantys objektai, pasakyti Vasario 16-osios Akto signatarų pavardes bei daugelį kitų.

                     Rungėsi penkios komandos: trys mišrios (skirtingų klasių gimnazistų), Ia bei IIb komandos. Kad išaiškėtų nugalėtojai, prisireikė papildomų užduočių, nes dvi komandos buvo surinkusios po 32 taškus. Laimėjo „prezidentinė komanda“, kurioje varžėsi GMS prezidentė ir buvęs prezidentas. Taigi, nugalėtojais tapo R. Bartkevičiūtė, D. Milaševičius, A. Kuzmickas, D. Jotautaitė ir K. Gudaitis, jiems tik truputėlį nusileido G. Radzevičiūtė, G. Glušauskaitė, A. Lyberytė, N. Pogoželskaitė. Kitos komandos pasidalino III –V vietas.

Po apdovanojimų saldžiaisiais prizais nugalėtojai skandavo „Mes mylim Lietuvą!“ Tikėkimės, jog domėjimasis savo šalimi stiprins gimnazistų meilę Lietuvai ir skatins ja didžiuotis.

 IMG_2523

Miglė Kazlauskaitė

Nuotrauka Domanto Milaševičiaus

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close