Sėkmė respublikiniame skaitovų konkurse „Gimtoji kalba“

Sausio mėnesį Vilniuje vyko rusų kalba VII respublikinis meninio skaitymo konkursas „Gimtoji kalba“, pažymėjęs A. P. Čechovo 155-ąsias ir S. A. Jesenino 120-ąsias gimimo sukaktis. Kaip ir praeitais metais, dalyviai varžėsi dėl nominacijų „S. A. Jeseninas. Poezija“ ir „A. P. Čechovas. Proza“ dviejose amžiaus grupėse: moksleiviai (nuo 14 iki 19 metų iš rusiškų ir lietuviškų mokyklų) ir jaunimas–mėgėjai (nuo 20 metų ir vyresni). Skaitovų pasirodymus pirmajame ir antrajame etape vertino Lietuvos universitetų dėstytojai, Lietuvos rusų mokyklų mokytojų asociacijos pirmininkė, Rusijos rašytojų sąjungos narys, rusų kalbos mokytoja ekspertė, teatro aktoriai.

Konkurse dalyvavo Prienų „Žiburio“ gimnazijos trečios gimnazijos klasės mokinė Samanta Marcinkevičiūtė ir rusų kalbos mokytoja Nadiežda Sogačiova. Samanta gerai pasirodė pirmajame etape, kuris vyko nuotoliniu būdu: ji originaliai perskaitė S. A. Jesenino eilėraštį «Собаке Качалова». Mokytoja Nadiežda Sogačiova, laimėjusi pirmajame etape, buvo pakviesta į finalą. Ji Vilniuje antrajame konkurso etape tapo skaitovų konkurso diplomante.

Po konkurso gimnazijos rusų kalbos mokytoja Nadiežda Sogačiova, dalyvavusi jaunimo–mėgėjų grupėje, džiaugėsi, kad konkurso finale vyravo nepakartojamai kūrybiška atmosfera: „Pamačiau daug talentingų rusų klasikinės literatūros mylėtojų – ir jaunų, ir suaugusiųjų, dalyviai parodė labai aukštą lygį. Buvo labai įdomu.“ Mokytoja kviečia visus išbandyti savo jėgas VIII respublikiniame meninio skaitymo konkurse „Gimtoji kalba“.

Aurelija Valčiukaitė

05

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close