Birštono policijos komisariatas įgyvendino neformaliojo vaikų švietimo programą

Birštono policijos komisariato pareigūnai 2015 m. rugsėjo – gruodžio mėn. parengė, pateikė ir įgyvendino neformaliojo vaikų švietimo programą „Vaikų saugaus dalyvavimo eisme įgūdžių ugdymas dviračio vairuotojo pažymėjimui gauti“.

Dviratis – tai fizinis kūno lavinimas, aktyvus poilsis ir teigiamos emocijos. Jei tik leidžiama vaikams važiuoti dviračiu – jie tai pamėgsta. Dviratininkas yra toks pats eismo dalyvis – vairuotojas, kaip ir važiuojantysis automobiliu ar kita transporto priemone. Eismo įvykių statistika byloja, kad dažniausiai įvykiuose nukenčia 7–15 metų vaikai-dviratininkai. Atsižvelgiant į tai, šios programos metu buvo vykdomos veiklos, padedančios 11-14 metų amžiaus vaikams išmokti taisyklingai vairuoti dviratį, įgyti saugaus važiavimo dviračiu žinių, įgūdžių, kaip saugiai dalyvauti realiose eismo situacijose. Programoje dalyvavo 24 vaikai. Vaikų motyvacija dalyvauti mokyme buvo skatinama įvairiapusiais ugdymo būdais: paskaitomis, pokalbiais, žaidimais, tiriamąja veikla, naudojant informacines technologijas.

Programos vykdymo pabaigoje vaikai laikė žinių patikrinimo egzaminą, kurio metu buvo atliktas įvertinimas, ir išduotas dviračio vairuotojo pažymėjimas.

Alytaus apskr. VPK Birštono policijos komisariato informacija

 20151217_150034

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close