Tešviečia žvaigždės! Tesaugo angelai! (GALERIJA)

Prienų padangėje septintąjį kartą įsižiebė tradicinis šiltų širdžių sambūris „Kalėdų žvaigždė“, jau antrus metus vykstantis kamerinėje aplinkoje, Prienų restorane „Beržas“. Gruodžio 8 d. vykusio vakaro metu kūrybišką aplinką, koncertinę programą ir adventinio laukimo nuotaiką padėjo kurti kūrybinių dirbtuvių „Angelų šokis: šeimai, bendruomenei, miestui“ dalyviai, muzikuojantis Prienų krašto jaunimas, nuoširdus bendravimas ir visų susirinkusiųjų širdžių šiluma.

Prieš septynerius metus Labdaros ir paramos fondo įkūrėjos Laimos Šileikienės inicijuotas bei kartu su Prienų bendruomene ir grupe rėmėjų organizuojamas festivalis-konkursas „Kalėdų žvaigždė“, kuris kasmet vykdavo Prienų kultūros ir laisvalaikio centre, nejučia išaugo į šiltų širdžių sambūrį, jau antrus metus persikeliantį į kamerinę aplinką. Jau keletą metų niekas nebesivaržo dėl didžiausio piniginio prizo, nes adventas, kaip sako sambūrio organizatoriai, – tai šventas Kalėdų laukimas, kuris pats savaime nuteikia dvasingai, moko dalintis ir džiaugtis vieni kitais, o ne varžytis. Per šešerius metus išaugo ir rėmėjų būrys, todėl dabar „Kalėdų žvaigždė“ vienodai džiaugsminga visiems dalyviams.

Kūrybines dirbtuves pasisveikinimo daina „Labas, mieste“ pradėjo mokytojos Daivos Radzevičienės vadovaujami mažieji dainorėliai – ansamblis „Do rė mi“. Prienų meno mokyklos mokytojos Kristinos Žuklienės padedami, Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centro (VDUC) lankytojai ir savanoriai, Prienų meno mokyklos mokiniai, jaunimas iš natūralių gamtinių medžiagų gamino Kalėdų eglutės papuošalus – angeliukus, sudėdami į juos po didžiausią savo norą. Jais papuošę net tik Kalėdų eglę, bet ir restorano erdves, kuriose lankytojai galės pasigėrėti ir įstabiais darbeliais, mažieji gamino žvakeles. Jiems talkino Prienų bendruomenės atstovės Laura Bisikirskienė ir Laima Vaitkūnienė.

Vakarop kamerinė aplinka prisipildė dar didesnio šurmulio, kurį sukėlė gausiai susirinkę kalėdinio vakaro „Tešviečia žvaigždės! Tesaugo angelai!“ dalyviai. Vakarą vedė jaunimo lyderiai Rūta Ulevičiūtė ir Dominykas Šimonis.

Šiltu žodžiu susirinkusiuosius pasveikino Prienų bendruomenės projekto „Kalėdų žvaigždė – 2015“ vadovė Auksė Grižaitė, projekto iniciatorė ir rėmėja Laima Šileikienė, linkėdamos visiems džiugaus vakaro, kuris taptų dovana – Kalėdų laukimo, pasidalijimo meile, džiaugsmu, širdžių muzika. Šventei dvasinio pakylėjimo suteikė kunigo Arno Budrio pamąstymai apie advento prasmę, Kalėdų laukimą. Dvasininkas linkėjo gražaus, palaimingo advento, keliaujant link Kalėdų švenčių, o laukiant Kristaus užgimimo – pasiruošti širdis iš gerų darbų: įsidėti meilę žmonėms, tikėjimą, viltį ir vidinį džiaugsmą, kad užgimusį Viešpatį galėtume pasveikinti šiomis dovanomis.

Muzikinį vakarą tęsė dainos, kurias atliko vaikai ir jaunimas iš viso Prienų rajono: Prienų meno mokyklos vokalinis ansamblis „Doremi“ (vad. Daiva Radzevičienė), meninio lavinimo studijos „Ramunėlė“ mažųjų ir vyresniųjų grupės (vad. Ramunė Liutvynskienė), du Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos kolektyvai (vadovės Lina Suchorukovienė ir Ina Radzevičienė), Veiverių Antano Kučingio meno mokyklos merginų vokalinis kvartetas (vad. Elena Sakavičiūtė-Pečiulaitienė) ir Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro vokalo studija „Cukraus pudra“, Prienų jaunimo atstovai – duetas Kasparas Gudaitis ir Gabrielė Černiauskaitė, jaunosios dainininkės Aurelija Šimkutė, Erika ir Urtė Švenčionytės iš Jiezno. Pajusti kalėdinę dvasią ir pakilti virš kasdienybės pakvietė kartu sugiedota giesmė „Baltos meilės Kalėdos“, privertusi visų širdis plakti vienu ritmu.

Kiekviena šventė, turinti pradžią, turi ir pabaigą. Baigėsi ir dainos, sugrąžinusios mintimis į vaikystę, kai tokios pačios ar panašios kalėdinės dainos, giesmės skambėdavo per Kalėdas dažno namuose. Visą šį stebuklą sukūrusiems vadovams ir atlikėjams, savo dainomis tarsi kalėdine šiluma apgaubusiems susirinkusiuosius, įžiebusiems kalėdinę žvaigždę kiekvieno širdyje, dėkojo ir padėkas, piniginius bei saldžiuosius prizus įteikė Prienų bendruomenės projekto „Kalėdų žvaigždė – 2015“ vadovė A. Grižaitė ir labdaros fondo įkūrėja L. Šileikienė.

A. Grižaitė pasidžiaugė, kad Prienų bendruomenės projektas vyksta jau septinti metai, vildamasi, jog ir kitais metais „Kalėdų žvaigždė“ vėl sužibės. Juk, anot jos, labai smagu suburti į vieną būrį visus, kuriems norisi dalintis. Projekto vadovė įteikė padėkas visiems bičiuliams, rėmėjams ir draugams, kurių dėka šis renginys vyksta, kurie kasmet neatsisako prisidėti ir įsteigia prizus: iniciatorei L. Šileikienei, pagrindiniams rėmėjams „Wilara“ savininkams Gediminui ir Danutei Olsevičiams, Prienų rajono savivaldybės tarybos narei Ritai Keturakienei, restorano „Beržas“ savininkei Augustei Pociūtei, kuri svetingai priglaudė po savo stogu ir leido kurti, dainuoti, džiaugtis, pabūti kartu, Prienų bendruomenės narei ir vaistinės savininkei Angelei Garmuvienei, kasmet dovanojančiai atlikėjams saldžiuosius prizus, Prienų rajono savivaldybės administracijai ir jos atstovei administracijos direktoriaus pavaduotojai Rimai Zablackienei. Dėkodama organizatoriams už iniciatyvas, indėlį ir gebėjimą suburti gerumą, šilumą bei dalijimąsi tuo su visais, viešnia linkėjo, kad „Kalėdų žvaigždė“ žibėtų dar daug metų.

Organizatoriai dėkoja ir kitiems rėmėjams bei pagalbininkams: UAB „Selective Baltic“ direktorei Jolitai Kleponienei už plaukų priežiūros priemones renginio vedėjams, dizaino mokytojai Vilmai Krasauskienei – už scenos papuošimą nuostabiu Betliejumi, vakaro moderatoriams Kristinai, Laurai, Laimai, Rūtai ir Dominykui, praturtinusiems šventę veiklomis ir savanoryste. Labdaros fondo atstovė L. Šileikienė rėmėjams įteikė simbolines dovanas – rankų darbo baltus kryželius iš Maltos, kuriuos pašventino kunigas Arnas.

„Kalėdų žvaigždės“ šiltų širdžių sambūris baigėsi kunigo Arno palaiminimu, tad norisi tikėti, jog susirinkusiųjų išsinešta jauki šviesa pasklido po namus, pripildydama juos meilės, gerumo ir vilties.

DSC_8987

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close