Šauniausiai pasirodė sveikuoliai iš 6 B klasės

Gruodžio 10 dieną Birštono gimnazijos aktų salėje vyko Birštono savivaldybės mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkursas „Sveikuolių sveikuoliai“. Konkurse dalyvavo keturios mokinių komandos – 4 klasės komanda, 5 A ir 5B komandos ir 6 B klasės komanda.

 

Mokinių atsakymus į konkurso klausimus ir užduotis vertino komisija: savivaldybės gydytoja Eglė Grinevičienė, Savivaldybės administracijos Bendrojo skyriaus vyriausiasis specialistas Irmantas Adamonis ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Gadliauskienė.

Prieš prasidedant konkursui Birštono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė V. Gadliauskienė surengė žaibišką viktoriną, užduodama klausimus ir teisingai atsakiusius iš karto apdovanodama nedidelėmis dovanėlėmis.

Vaikams teko prisiminti, kad pirmą kartą šis konkursas „Sveikuolių sveikuoliai“ buvo organizuotas 2002 metais, Pedagogų profesinės raidos centro projekto „Sveika gyvensena – gyvenimo būdas nuo vaikystės“ iniciatyva. Šiemet šis konkursas vyksta jau septintą kartą.
Birštono gimnazijos mokinių komandas sudarė 5 mokiniai ir  mokytojas. Komandos turėjo atlikti septynias užduotis, susijusias su sveikata, žmogaus sauga, fiziniu aktyvumu, sveika mityba. Pirmoji užduotis, kaip ir daugelyje konkursų, buvo komandos prisistatymas, o vėliau komandoms teko raštu atlikti teorines užduotis, sukurti pasinaudojant tam tikromis sportinėmis priemonėmis fizinių pratimų kompleksą ir jį pakomentuoti. Viena užduotis buvo skirta mokytojui, tad ir klasių vadovams teko atsakingas uždavinys – pelnyti savo komandai taškų.

Visos komandos labai išradingai atliko fizinius pratimus, sugalvojo įvairiausių kombinacijų.
1–4 klasių grupėje dalyvavo tik viena komanda su mokytoja Roma Malinauskiene. Jie šioje amžiaus grupėje konkurentų neturėjo, todėl ir tapo nugalėtojais. 5–6 klasių grupėje dalyvavo trys komandos. Pirmąją vietą iškovojo 6 B klasės komanda, vadovaujama kūno kultūros mokytojo A. Juozaičio. Keliais taškais nuo nugalėtojų atsiliko 5 A klasės komanda (mokytoja Vida Berteškienė), iškovojusi antrąją vietą. Trečioje vietoje liko 5 B klasės mokinių komanda (mokytoja Daiva Dabrišienė).
Komandos buvo apdovanotos puikiomis Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro dovanomis ir Birštono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus padėkomis.

V. Gadliauskienė po apdovanojimų priminė, kad 6B klasės nugalėtojų komandos laukia nauji iššūkiai, nes ateinančių metų pradžioje teks atstovauti Birštono savivaldybei zoniniame „Sveikuolių sveikuoliai“ konkurse Kėdainiuose. Taigi, šauniesiems šeštokams tenka ne tik garbė, bet ir nemaža atsakomybė.
„Sveikuolių sveikuoliai“ konkursą organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras (LMNŠC), Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras (SMLPC), savivaldybės. Konkurso tikslas – ugdyti vaikų ir mokinių gebėjimus saugoti ir stiprinti savo ir kitų sveikatą, skatinti vaikų, mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų bendradarbiavimą, vertinti savo ir kitų potencialą dirbant komandoje.

DSCF0131

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close