Prienuose šokio viesulas įsuko daugiau kaip 200 vaikų (GALERIJA)

Sekmadienio popietę Prienų daugiafunkciame sporto komplekse (arenoje) vyko vaikų šokių konkursas-kalėdinė šventė „Prienų taurė 2015“.

Į sportinių šokių klubo „Vilnis“ vadovės, LSŠF C kategorijos teisėjos, tarptautinių konkursų finalininkės Sandros Valiūnienės organizuotą renginį iš visos Lietuvos suvažiavo daugiau kaip 200 mažųjų šokėjų. Daugiau kaip 100 mažųjų šokėjų atstovavo savo gimtajam Prienų kraštui.

Visus susirinkusiuosius savo grakščiais judesiais sužavėjo suaugusiųjų profesionalių pramoginių šokių šokėjų pora Edvin Jurkoit ir Airida Kišinaitė bei mažesniųjų, bet įvairiuose konkursuose žiūrovų ir komisijos simpatijas jau pelniusių šokėjų pora Kristupas Dabravalskis ir Adrija Dravininkaitė.

Profesionalių žingsnių įkvėpti į šokių aikštelę pabiro ir mažieji šokėjai. Kai kurie iš jų konkurse dalyvavo pirmą kartą. Mažiausieji šokėjai turėjo sušokti du šokius – valsą ir ča ča ča, E3 kategorijos šokėjai turėjo sušokti po tris šokius – valsą, ča ča ča ir džaivą. Na, o E4 kategorijos šokėjai prie šių trijų šokių dar turėjo pridėti ir kvikstepo žingsnelius. Juos vertino šokių konkursuose bei televiziniuose projektuose jau gerai žinomi teisėjai Natalija Tokareva, Ugnė Lipinskaitė, Donatas Bandzevičius ir Marius Gaižauskas. Jiems padėjo renginio vedėjas Ligitas Bernatavičius.

Suskaičiavus teisėjų skirtus taškus, paaiškėjo, kad pirmoje (E2 kategorijoje) grupėje pirmoji vieta atiteko Dovydui Stočkui ir Viltei Dravininkaitei. Antrosios vietos apdovanojimą dalinosi taip pat D. Stočkus, tik jau su kita partnere – Paulina Zdanavičiūte, o trečiosios vietos – vėl D. Stočkus su dar viena partnere Vijūne Mackevičiūte.

Antroje (E3 kategorijoje) grupėje pirmąją vietą užėmė Domantas Binekas ir Gustė Miškinytė, antrąją – Matas Petraitis ir Austė Kazlauskaitė, trečiąją – Benas Žurauskas ir Ainora Brūzgaitė.

Trečioje (E4 kategorijoje) grupėje pirmąją vietą užėmė Povilas Kilšauskas ir Ugnė Samuolytė, antrąją – Matas Kantautas ir Viktorija Leskauskaitė, trečiąją – Povilas Kilšauskas ir Samanta Jankauskaitė.

Mergaičių solo šokėjų (E2 kategorijoje) grupėje pirmąją vietą užėmė Gabrielė Stanevičiūtė, antrąją – Kaja Komičiūtė ir trečiąją – Viktorija Chorčkova.

Mergaičių solo šokėjų (E3 kategorijoje) grupėje pirmąją vietą iškovojo Vaiva Ūsaitė, antrąją – Monika Žiūkaitė, trečiąją – Emilija Stackevičiūtė.

Visiems nugalėtojams medalius įteikė S. Valiūnienė, Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas bei Tarybos narys Jonas Vilionis.

Šokių konkurse vaikų laukė ne tik atkakli ir įgytos patirties pareikalavusi kova dėl pirmųjų vietų, bet ir siurprizai. Vienas svarbiausių siurprizų, ko gero, buvo Kalėdų senelis, kuris mažuosius šokėjus nudžiugino žaidimais ir pažadais už jų gerumą po egle Kūčių vakarą atnešti jų taip ilgai širdelėse slėptą svajonę.

Mažuosius, o dar labiau jų tėvelius, nudžiugino puikiai žinomo, spektakliuose ir televizoriaus ekranuose juokus krečiančio Justino Jankavičiaus apsilankymas. Justinas čia pat surengė ir papildomą konkursą, kuriame vaikai į šokių aikštelę turėjo atsivesti ir pašokdinti savo tėvelius. Vaikų sugebėjimus vertinusi teisėjų komisija greitai įvertino ir suaugusiųjų sugebėjimus. Iš didelio areną užpildžiusio šokėjų būrio buvo išrinktos penkios tėvų ir vaikų poros, kurios įrodė, kad jų pomėgiai sutampa.
Konkursą-šventę parėmė „Royal Spa Residence“, UAB „Skonis ir kvapas“, „Ritos gėlės“ bei „Britbaras“.

S. Valiūnienė pažadėjo, jog šis konkursas – tikrai ne paskutinis. Gali būti, kad tėveliai su vaikais vėl galės išbandyti jėgas šokių aikštelėje jau ateinantį pavasarį.

Norintys suspėti į konkursą vis dar gali prisijungti prie S. Valiūnienės Prienuose vedamų šokių treniruočių. Ji yra laimėjusi ir neformaliam ugdymui skirtą krepšelį, taigi, dalis šokėjų treniruotes galės lankyti nemokamai.

DSC_2659

galerija0906 galerija0906 galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close