„Revuonos“ festivalio poros sukosi abiejuose Nemuno krantuose (GALERIJA)

Minint Etnografinių regionų metus Prienuose nestokota didelių siurprizų. Jau nuo vasaros austa ir vyta Lietuvos trispalvė sujungė ne tik du etnografinius regionus, bet ir visą būrį šokėjų iš skirtingų šių regionų vietų.

 

Lapkričio 28 d. į 12-ąjį pagyvenusiųjų liaudiškų šokių kolektyvų festivalį-konkursą „Revuona“ atskubėję šokėjai pasuko ne į konkursui skirtą sceną, o prie vieno svarbiausių pietų Lietuvoje tilto, jungiančio Baltarusijon vedantį kelią su keliu į Europą – prie Prienų (Greimų) tilto. Jų rankomis tiltu per Nemuną nuvilnijo Prienų rajono įstaigų darbuotojų ir gyventojų rankomis vyta daugiau nei 300 metrų ilgio trispalvė juosta.

 

Tautiniais rūbais pasipuošusių šokėjų kartu su prieniečiais rankomis nešama juosta atkeliavo ir į Paprienės tūkstantmečio parką, kuriame skambant dzūkiškoms ir suvalkietiškoms dainoms bei muzikai visos poros įsisuko smagių šokių ritmu. Žiūrovai irgi nešalo žvarbiame vėjyje, nes į kaitinančio šokio sūkurį juos įsuko į parankę įsikibę festivalio šokėjai.

Visus renginio dalyvius nustebinusiu šokio siautuliu sujungę du regionus, šokėjai pajudėjo link tikslo, kurio atvažiavo – pereinamojo festivalio prizo, „Revuonos“ verpstės.

 

Matyt, puikus apšilimas lauke suteikė dar daugiau energijos konkurso dalyviams. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre sutrepsėjo „Šimtažiedis“ iš Vilniaus (vad. Rūta Januškevičienė), „Sidabra“ iš Marijampolės (vad. Virginija Sagulina), „Vijūras“ iš Šakių (vad. Gražina Geldauskienė), „Veliuonietis“ iš Veliuonos (vad. Ada Baublienė), „Tryptinis“ iš Veiverių (vad. Jadvyga Beikauskienė) ir „Vajaunas“ iš Prienų (vad. Ligita Gediminienė).

 

Kolektyvus vertino kompetentinga komisija: mokytoja metodininkė, Birštono kultūros centro liaudiškų šokių kolektyvų „Aguonėlė “ir „Jievaras“ vadovė – Virginija Bankauskienė, muzikos mokytoja ekspertė, Birštono kultūros centro folkloro ansamblio „Raskila“ vadovė Roma Ruočkienė, Lietuvos dainų švenčių vyriausiasis baletmeisteris, Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centro direktorius, liaudiškų šokių kolektyvo „Ringis“ vadovas Raimundas Markūnas, Prienų KLC direktorius, choreografas, sportinių šokių treneris Džordanas Aksenavičius, Prienų KLC Liaudiškų šokių ansamblio „Trapukas“ baletmeisteris Darius Žilinskas.

 

Komisijos simpatijas pelnė trys kolektyvai – „Šimtažiedis“, „Sidabra“ ir „Vajaunas“. Tačiau didžiausias simpatijas ir nugalėtojo vardą pelnė svečiai iš Marijampolės. Pereinamasis prizas iš praėjusių metų festivalio-konkurso nugalėtojų Jurbarko r. Veliuonos KC pagyvenusiųjų šokių ir dainų ansamblio „Veliuonietis“ rankų atiteko Marijampolės KC pagyvenusiųjų liaudiškų šokių kolektyvui „Sidabra“.

 

Visus dalyvius sveikino LR Seimo narys Vytautas Kamblevičius, Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Rima Zablackienė, tarybos narė Loreta Jakinevičienė bei verslininkas Gintautas Sodaitis. Jie negailėjo padėkų ir festivalio-konkurso organizatorei Ligitai Gediminienei. Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktorius Džordanas Aksenavičius visiems kolektyvams ir jų vadovams įteikė specialius keramikės Aušros Deltuvienės pagamintus festivalio prizus – mažesnes verpstes.

 

Šventę parėmė Jolantos Žilvienės IĮ, VšĮ „Meninė drožyba“, Rasa Ruseckienė, dailininkė keramikė Aušra Deltuvienė bei informaciniai rėmėjai.

 

Nors šventė baigėsi taip pat greitai, kaip ir prasidėjo, šokėjų išlietas prakaitas tikrai buvo ne sūrus, o saldus. Visi iki vieno atsisveikino tik iki kitų metų. Šokėjų šypsenos po įtemptos ir judrios dienos įrodė, jog čia – tie namai, į kuriuos jie grįš visada.

 

DSC_6872

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close