Judėjimo savaitė išjudino vaikus

 Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Lietuvos olimpinė akademija rugsėjo 21–27 d. organizavo projektą ,,Judėjimo savaitė“, kuriuo siekiama išjudinti visus Lietuvos vaikus bei ugdymo įstaigų bendruomenes. Projekto tikslas – paskatinti kuo daugiau vaikų judėti ir sportuoti, parodyti fizinio aktyvumo naudą: formuoti taisyklingą vaikų laikyseną, saugoti ir stiprinti sveikatą, taip pat ugdyti fizines vaikų savybes: greitumą, vikrumą, ištvermę, jėgą.

Šiam projektui neliko abejingi ir Birštono vaikų lopšelio-darželio ,,Vyturėlis“ ugdytiniai. Vaikai ne tik mankštinosi rytais, bet ir bėgo stadione. Labiausiai iš visų veiklų vaikams patiko važiuoti dviratukais ir įveikti net keletą kilometrų. Važiavimas dviračiu – sudėtingas judamasis veiksmas. Važiavimas dviratuku lavina pusiausvyrą, ugdo orientaciją erdvėje, greitumą, vikrumą, ištvermę, pasitikėjimą savo jėgomis.

Važiuojančius dviratuku kelyje saugojo ir mums padėjo Birštono PK-Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato patruliai Žydrūnas Šyvokas ir Dimitrijus Travkinas. Ačiū jiems už pagalbą ir džiaugsmą.

 

Birštono vaikų lopšelio-darželio ,,Vyturėlis“ auklėtoja metodininkė D. Adamonienė

judejimo

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close