„Eismo gyvatėlė“ – linksma ir veiksminga pradinukų saugaus eismo kampanija

Flandrijos regione (Belgija) prasidėjęs kaip nedidelis projektas, žaidimas „Eismo gyvatėlė“ per keletą metų išsiplėtė į europinio lygio kampaniją, į kurią įsitraukė vis daugiau mokyklų iš įvairių šalių, susidomėjusių šiuo žaidimu ir pradėjusių žaisti.

Rugsėjo 14–25 dienomis Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato pareigūnai dalyvavo Birštono gimnazijoje ir Birštono vienkiemio darželyje-mokykloje 1–4 klasėse vykusiame žaidime „Eismo gyvatėlė“. „Eismo gyvatėlė“ – tai kampanija, skatinanti vaikus eiti į mokyklą pėsčiomis ar važiuoti dviračiais. Žaidimo tikslinė grupė – vaikai ir jų tėvai. Kiekviena žaidime dalyvaujanti mokykla skatinama organizuoti ir kitą veiklą, pavyzdžiui, pateikti vaikams informaciją apie transporto eismą ir mobilumą, aplinkosaugos ir sveikatinimo temas.

Prie šio žaidimo glaudžiai prisidėjo ir Birštono policijos pareigūnai. Jie lankė Birštono gimnazijos ir Birštono vienkiemio darželio-mokyklos pradinukus, domėjosi, kaip jiems sekasi vykdyti užsibrėžtus tikslus, skaitė paskaitėles apie saugų eismą, patarė, kaip elgtis vienokioje ar kitokioje situacijoje.

Parengta pagal Birštono policijos komisariato informaciją

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close