Naujiesiems mokslo metams prasidedant

Po vasaros atostogų sugrįžę vaikai būna išsiblaškę, atpratę nuo intensyvaus eismo sąlygų. Policija ragina vairuotojus būti itin atidžius, ypač važiuojant pro mokyklas ar ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Suaugusiems eismo dalyviams primintina, kad vaikai seka jų pavyzdžiu, todėl nuolatinis drausmingas ir atsakingas elgesys kelyje – būtinas.

 

Naujiems mokslo metams prasidedant Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato pareigūnai, pasitelkę jaunuosius policijos rėmėjus, jaunuosius Šaulių sąjungos šaulius, vykdys prevencines priemones. Prevencinių priemonių metu sieks užtikrinti saugumą viešose vietose, atsakingumą kelyje, kad eismo ir kituose įvykiuose nukentėtų kuo mažiau vaikų ir kuo mažiau jų taptų teisės pažeidėjais, užkardinti jaunimo ir nepilnamečių rūkymą, girtavimą ar girtų pasirodymą viešose vietose.

  Rugpjūčio 27–rugsėjo 31 dienomis bus sustiprintos policijos pajėgos viešąjai tvarkai ir eismo saugumui užtikrinti viešosiose vietose, valstybinės ir vietinės reikšmės keliuose.

  Rugsėjo 1–15 dienomis pasitelkus jaunuosius policijos rėmėjus, jaunuosius Šaulių sąjungos šaulius bus organizuojamas budėjimas prie mokymo įstaigų, kad jaunieji eismo dalyviai saugiai patektų į mokyklą ir grįžtų namo.

  Policija kartu su mokyklų administracija užtikrins ir kontroliuos, kad mokinius vežančių mokyklinių autobusų vairuotojai ar kitas vaikus lydintis asmuo griežtai vykdytų Kelių eismo taisyklių XXV skyriaus „Keleivių vežimas” reikalavimus: saugos diržų naudojimo užtikrinimas, vaikų skaičiaus autobuse pagal sėdimas vietas, saugaus vaikų įlipimo (išlipimo) į (iš) transporto priemonę (ės) užtikrinimas; vaikų įlaipinimas ir išlaipinimas stotelėse; jaunesnių kaip 10 metų vaikų palydėjimas į kitą kelio pusę; ryškiaspalvės liemenės su šviesą atspindinčiais elementais vilkėjimas būnant kelyje ir t. t.

  Taip pat bus užtikrinamas eismo saugumas prie švietimo įstaigų, organizuojami trumpalaikiai reidai, bus tikrinamos moksleivių vairuojamos transporto priemonės (vairuotojo pažymėjimo, saugos diržų naudojimo, vairuotojų blaivumo patikrinimui), dviračiai (atšvaitų, kitų šviesą arspindinčių elementų naudojimas tamsiu paros metu).

  Rugsėjo 1–28 dienomis policija skirs didesnį dėmesį transporto priemonių vairuotojų kontrolei prie pėsčiųjų parėjų, sankryžose, taip pat motociklų, mopedų vairuotojų ir jų keleivių elgesiui (saugos šalmai, važiavimo greitis) kelyje kontroliuoti. Organizuos transporto priemonių vairuotojų blaivumo akcijas.

  Rugsėjo mėnesį, siekiant užtikrinti viešąją tvarką bei užkirsti kelią galimiems teisėtvarkos pažeidimams, bus sustiprintas patruliavimas jaunimo lankomose ir pasilinksminimo vietose, kuriose gali būti vartojami alkoholiniai gėrimai, svaiginamasi narkotikais ar kitomis psichiką veikiančiomis medžiagomis, rūkoma. Bus organizuojami viešo ir neviešo pobūdžio patikrinimai parduotuvėse, kavinėse, kuriose parduodami alkoholiniai gėrimai ir tabako gaminiai.

  Policijos pareigūnai mokyklose skaitys paskaitas apie pagarbos žmogaus gyvybei ir jos išsaugojimui suvokimą, atsakomybę už savo elgesį viešose vietose, kelyje ir kita aktualia tematika.

  Birštono policijos komisariato pareigūnai, linkėdami saugių naujų mokslo metų, kviečia nepamiršti, jog kelyje svarbiausia yra žmogus – vairuojantis, važiuojantis ir einantis, bei tikisi, kad įgyvendinus numatytas prevencines priemones, prižiūrimos teritorijos aplinka bus saugesnė ne tik rugsėjo mėnesį, bet ir visais ateinančiais mokslo metais. 

Alytaus apsk. VPK Birštono PK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close