Rugsėjo 1-osios šventė Birštono savivaldybės mokyklose

Iškilminga šventė gimnazijoje

Jau nuskambėjo Rugsėjo 1-osios skambutis, pranešdamas, kad baigėsi nerūpestingos vasaros dienos, atėjo laikas sėsti prie knygų ir keliauti į žinių pasaulį.

 

Mokslo ir žinių dienos renginiai prasidėjo 9 valandą ryto akcija „Varpelių skambėjimas“. Varpeliai suskambo ir prie savivaldybės, ir kitose įstaigose bei namuose. Visi birštoniečiai buvo pakviesti šią ypatingą dieną ir viešose erdvėse skambinti varpeliais, skelbiančiais naujų mokslo metų pradžią.

Daugelis mokinių ir jų tėvelių bei mokytojų dalyvavo šv. Mišiose Antano Paduviečio bažnyčioje, kur visi ta proga meldėsi prašydami Dievo malonės.

Kaip ir kiekvienais metais, iškilminga mokslo metų pradžia buvo gimnazijoje. Darnia eisena grįždami iš bažnyčios miestelio gatvėmis vyriausieji gimnazistai už rankučių vedė nedrąsius pirmokus su gėlėmis. Dvyliktokų klasių vadovės Birutė Sinkevičienė ir Laimutė Puskunigienė buvo garbingai parvežtos iki mokyklos su karieta.

Susirinkusiuosius į šventę skambia daina pasveikino sesės Aistė ir Adrija Suchockaitės, o vėliau sveikinimo žodį buvo paprašytas tarti mokyklos direktorius Alvydas Urbanavičius. Direktorius pasidžiaugė, kad šiais metais visi gimnazijos mokiniai pasipuošė naujomis moksleiviškomis uniformomis, kad visi sugrįžo į mokyklą paaugę, sustiprėję ir kupini jėgų bei noro siekti žinių. Birštono gimnaziją šiemet lankys 520 mokinių.

Mokinius, mokytojus ir tėvelius su Mokslo žinių diena sveikino ir savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė. Mokytojams ir tėveliams savivaldybės vadovė linkėjo kantrybės ir pasisekimo auklėjant jaunąją kartą, o mokiniams – pažinimo džiaugsmo, gražaus bendravimo ir bendradarbiavimo bei gerų mokslo rezultatų. Baigdama sveikinimo kalbą merė perskaitė LR premjero Algirdo Butkevičiaus sveikinimą Rugsėjo 1-osios, Mokslo ir žinių dienos, proga.

Moksleivius, mokytojus ir tėvelius sveikino ir Birštono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė.

Savo žodį tarė ir šiais mokslo metais paliksiantys mokyklą dvyliktokai bei patys mažiausieji mokinukai – pirmokėliai. Rugsėjo 1-oji – graži rudens šventė, tačiau dvelkianti nostalgija tiems, kurie paliko mokyklos suolą, ir nerimu pradedantiems paskutinius ir pirmutinius mokslo metus.

 

Birštono vienkiemio darželyje-mokykloje

Gražiai pirmąją naujų mokslo metų dieną pažymi ir nedidukė, tačiau labai jauki ir miela Birštono vienkiemio darželis-mokykla.

Į iškilmes atvyko Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Vytas Kederys, seniūnas Jonas Kederys, Birštono policijos komisariato pareigūnai Egidijus Treigys ir Žilvinas Mikušauskas, sporto centro treneriai Jonas ir Povilas Juozaičiai, Birštono savivaldybės tarybos narė, Birštono vienkiemio bendruomenės pirmininko pavaduotoja Birutė Vokietaitienė ir visas būrys vaikučių tėvelių ir senelių. Mokinius su naujais mokslo metais sveikino mokyklos direktorė Regina Gustaitienė, mero pavaduotojas V. Kederys, seniūnas ir visi kiti dalyvaujantys šventėje, linkėjo gerų, sėkmingų ir saugių mokslo metų, puikių rezultatų, nuoširdaus tarpusavio bendravimo.

Šiais metais į Birštono vienkiemio darželio-mokyklos pradines klases atėjo 33 mokiniai.

Šventiniame renginyje skambėjo mokinių atliekamos dainos, buvo deklamuojami eilėraščiai. Renginį vedė mokytoja Lijana Stakauskaitė.

Po iškilmingos dalies direktorė pristatė mokyklos mokytojus ir pakvietė vaikučius į klases, į pirmąją pamoką.

 

 

Meno mokykloje

Mokslo metų pradžios šventė Birštono meno mokykloje prasidėjo 15 val. Pasveikinti šios mokyklos mokinius ir mokytojus atvyko Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė ir savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė.

Naujų mokslo metų diena ir mokslo ir žinių šventė prasidėjo meno mokyklos himnu, kurį pradėjo Aistė ir Adrija, o pritarė visi dalyviai.

Mokyklos direktorė Laimutė Raugevičienė sveikindama mokinius ir mokytojus priminė, kad šie metai yra paskelbti Mokyklos bendruomenės metais, tad ir visų pastangos turi būti nukreiptos bendram darbui, laisvai kūrybai, kurią būtų galima parodyti visuomenei.

Direktorė pasidžiaugė, kad pernai meno mokyklą lankė 185 mokiniai, tad ir šiais metais tikimasi ne mažesnio skaičiaus. L. Raugevičienė priminė, kad baigę šią meno mokyklą mokiniai įstojo mokytis į taikomosios dailės bei dizaino, o E. Morkvėnas – į VDU parengiamąjį skyrių, vėliau stos į Muzikos akademiją. Pasak direktorės, daug buvusių meno mokyklos mokinių yra žinomi muzikantai, dailininkai, architektai.

„Džiaugiuosi, kad net 5 mūsų mokyklos mokiniai – Aleksandra Kolpakovaitė, Paulius Matulis, Austėja ir Adrija Suchockaitės bei Ervinas Morkvėnas dalyvavo Birštone vykusioje menų akademijoje“, – sakė direktorė.

Savivaldybės merė taip pat negailėjo pagyros žodžių meno mokyklos vaikų pasiekimams įvertinti. N. Dirginčienė įteikė padėkas Austėjai ir Adrijai, jaunajai pianistei Elzei Bisikirskaitei, dalyvavusiai tarptautiniame konkurse „Piano forte“ ir laimėjusiai taurę, mokytojoms – Ramunei Liutvynskienei, Renatai Bivainienei, Dalei Jegelevičienei.

Už dalyvavimą akcijoje „Dalykimės gerumu kasdien“ buvo apdovanotos dailės skyriaus mokinės ir mokytoja Eglė Janušaitienė, už dalyvavimą projekte, skirtame Mykolui Oginskiui paminėti, padėką gavo ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja A. Žiūraitienė.

Pradedant naujus mokslo metus, direktorė pasidalijo mintimis apie būsimus darbus, projektus, laukiančius renginius ir kitus iššūkius, kuriuos mokykla ruošiasi priimti, apie tai, kad reikia ruoštis kitų metų dainų šventei, vaikų dainų konkursui „Dainų dainelė“.

Renginio pabaigoje koncertavo mokyklos mokiniai ir mokytojai, o vieną dainą atliko ir viešnia, mokytojų Mindaugo ir Renatos Bivainių dukra Vakarė.

Nauji mokslo metai Birštono savivaldybės mokyklose prasidėjo nuotaikingai ir iškilmingai. Tegul jie būna visiems sėkmingi ir kūrybingi.

IMG_0740

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close