Į gyventojų klausimus atsako administracijos direktorius

Birštono savivaldybės gyventojai vėl yra pateikę nemažai klausimų, į kuriuos atsako Savivaldybės administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas.

 

Dėl turgavietės

„Toliaregiškas sprendimas – parduoti turgavietę už 198 000 Lt ir statyti naują už 2 600 000 Lt prie „Norfos“…? Gal karališkame kurorte ir turgavietė turi būti karališka…“

Ar jau parduota senoji turgavietė? Jeigu tiek metų ji niekam nebuvo reikalinga, tai kodėl nebuvo pasirūpinta, kad turgavietė būtų ne prie „Norfos“, o senoje vietoje, kuri buvo labai patogi ir patiems birštoniečiams ir poilsiautojams.

Kada bus įrengtas ir pradės veikti naujasis turgus?

 

„Turgavietė“ (oficialus pastatų pavadinimas – sandėliavimo patalpos) iki šios dienos nėra parduota, nors buvo skelbti keli aukcionai. Todėl maloniai kviečiame visus norinčius ją įsigyti dalyvauti aukcione ir toliau sėkmingai plėtoti šią ar kitą veiklą.

Turgaus prekyba nėra savivaldybės funkcija, šį verslą turėtų vykdyti privatus kapitalas. Kiti, esantys šioje teritorijoje pastatai, niekada nebuvo savivaldybės nuosavybė ir savivaldybė negali turėti įtakos jų privatizavimui.

B. Sruogos gatvėje užbaigtoje automobilių stovėjimo aikštelėje bus įrengtos ir prekybos vietos. Mano nuomone, tai labai patogi vieta ūkininkams atvežti savo išaugintą produkciją, o pirkėjams, pakeliui į prekybos centrą, apsipirkti.

Aikštelės įrengimas su vandentiekio, nuotekų ir elektros tinklų privedimu kainavo 170 tūkst. eurų.

Įrengiamoms prekybos vietoms yra keliami reikalavimai užtikrinti sanitarines sąlygas, o įrengiant dengtas prekybos vietas atsiranda ir papildomų išlaidų. Planuojame jas įrengti šių metų rudenį.

 

Ar tiesa, kad kėlimasis per Nemuną keltu bus apmokamas? Nuo kada bus įvestas mokestis?

Kelto, kaip ir kitų transporto priemonių, veikla neturi būti nuostolinga, kitu atveju nebus galimybės teikti tokią paslaugą. Jau ir dabar nenurodytu grafike laiku keltas gali vykdyti komercinius plaukimus Tarybos nustatytomis kainomis. Mokesčio už perkėlimą per Nemuną įvedimas yra diskutuojamas Taryboje, tačiau konkretūs sprendimai nepriimti. Kartu yra diskutuojama ir kai kurių kategorijų gyventojų atleidimo nuo šio mokesčio galimybė.

 

Dėl nenaudojamų ir „nepuošiančių“ miesto pastatų

 

Jau daug metų užkaltais langais stovi buvusi miesto pirtis. Kieno tai pastatas ir kodėl nieko nedaroma? Panašų klausimą galime užduoti ir dėl senojo restorano.

Šie ir kai kurie kiti pastatai iš tikrųjų nepuošia mūsų kurorto, tačiau dabartiniai šių pastatų savininkai neskuba jų tvarkyti. Savivaldybės administracijos sudaryta komisija šių pastatų savininkus yra įspėjusi ir informavusi, kad jų pastatai įrašyti į netvarkomų objektų sąrašą ir jiems yra taikomas padidintas nekilnojamojo turto ir žemės nuomos mokestis.

Pačiame miesto centre, J. Basanavičiaus aikštėje, stovi gyvenamasis namas, kuris priklauso savivaldybei. Jame įrengti socialiniai būstai. Namas atrodo labai prastai. Negi negalima socialinių butų iškelti kažkur kitur, o tą namą sutvarkyti ir panaudoti visuomenės reikmėms? Juk tai pati svarbiausia kurorto aikštė.

J. Basanavičiaus a. 14 namas (manau, kad apie šį pastatą gyventojas klausia) nėra savivaldybės nuosavybė, kadangi jame, be socialinių patalpų, yra ir vienas privatus butas. Savivaldybė yra suinteresuota šio pastato atnaujinimu, jis yra įtrauktas į renovuotinų pastatų sąrašą ir artimiausiu metu bus pradėti rekonstrukcijos darbai.

 

Dėl Birštono centrinės gyvenvietės prijungimo prie miesto

 

Įdomu, kada Birštono vienkiemio centrinė gyvenvietė bus prijungta prie Birštono miesto? Kas bus daroma su netvarkingomis kai kurių ūkininkų sodybomis? Ten ne tik vaizdas baisus, bet ir teršiama gamta įvairiomis trąšomis ir tepalais. Ar nėra kam tuo pasirūpinti? Be to, apleistų ir nesutvarkytų sodybų yra ir daugiau, tik reikia pasidomėti.

Prie pagrindinio plento stovi kažkieno nešienauta ir apleista pieva. Juk šia bus miestas. Kas bus daroma?

Seniūnijos teritorijos šeimininkas yra seniūnas, kuris pats arba pasitelkęs savivaldybės darbuotojus priima sprendimus dėl sklypų ir pastatų priežiūros. Šis darbas suintensyvėjo savivaldybėje pradėjus dirbti viešosios tvarkos priežiūros specialistui. Kiek man žinoma, jis su seniūnu aplankė minėtų sodybų ir sklypų savininkus ir juos raštiškai įspėjo. Jiems paaiškinta, kad nesusitvarkius bus pritaikytos administracinės poveikio priemonės.

Dėl gyvenvietės prijungimo prie Birštono miesto vyksta būtinos procedūros.

 

 

Dėl tilto per Nemuną

 

Ar iš tikrųjų nebus statomas tiltas per Nemuną? Kada bus pradėtas įrengti lynų kelias per upę?

Tilto statyba tebėra savivaldybės strateginiuose planuose, tačiau dėl susidariusios nepalankios finansinės situacijos šalyje jo statybai artimiausiu laikotarpiu lėšų negausime. Taip mus informavo atsakingos už šią priemonę ministerijos. Savivaldybė tokių lėšų taip pat neturi.

Lynų kelio projektui įgyvendinti ką tik baigėme sklypo detalųjį planą ir esame parengę galimybių studiją. Kartu su saugomų teritorijų tarnyba, kuri paskatino mus imtis šio projekto, ieškome galimų finansavimo šaltinių.

 

Dėl kelių būklės

 

Kam priklauso prižiūrėti Puzonių kelią? Jis negreideriuotas, juo jau neįmanoma važiuoti.

Gaunamus gyventojų skundus dėl šio kelio mes persiunčiame jo šeimininkams VĮ Kauno regiono kelių Prienų kelių tarnybai. Gyventojai ir patys gali tiesiogiai kreiptis į šią įmonę.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close