Literatūrinis vakaras Nemajūnų bendruomenėje

Ne taip dažnai žinomi aktoriai atklysta į kaimiškas vietoves, todėl jų apsilankymas būna tikra šventė. Toks susitikimas, literatūrinis vakaras „Po žvaigždėtu vasaros dangum“ su aktoriais Doloresa Kazragyte ir Petru Venslovu rugpjūčio 20 d. įvyko Nemajūnų santalkos bendruomenės namuose Bučiūnų kaime, Amatų centro kiemelyje.

 

Nors dabar vasara ir kaime darbų iki kaklo, į literatūrinį vakarą susirinko daug žmonių. Juk ne kasdien pamatai gyvą „artistą“, gali su juo kalbėtis, klausytis, užduoti klausimų ar net įsigyti knygą su jo autografu.

D. Kazragytė pristatė neseniai išleistą savo knygą „…be pabaigos…“, kurioje aprašo įspūdžius iš kelionės į Izraelį. Ne dažnam tenka apsilankyti tokiuose tolimuose kraštuose, juo labiau dalyvauti piligriminiuose žygiuose, aplankyti Kristaus kapą ir jo gimtinę. Taigi įspūdžiai iš Šventosios žemės įdomūs kiekvienam…

„Dykumoje pajutau Dievo buvimą labiau negu Betliejuje. Geltonos, oranžinės spalvos kalnai, takas, pramintas kupranugarių. Naktis, mėnesiena, žvaigždės, tas vaikščiojimas kalnų tarpekliais. Tada aš pajutau, kad esu Kristaus tėvynėje, čia pasijutau arti Dievo, Kūrėjo, pajutau vienybę su juo ir stiprius išgyvenimus“, – pasakojo D. Kazragytė.

Labai įdomu buvo išgirsti, kaip teko elgtis pasiklydus svetimame mieste, kaip gera patirti kito, kad ir nepažįstamo, žmogaus dėmesį, draugiškumą ir gerumą. Aktorė labai paprastai ir gražiai pasakojo, kaip jojo ant kupranugarių, kaip dainavo ir pajuto, kad šis didžiulis gyvulys šį tą supranta…Gal dėl to, kad mes visi, Žemės gyventojai, esame jungiami vienovės, bendrystės. Gal dėl to turime mylėti, suprasti ir gerbti vieni kitus…Tokios mintys turėtų aplankyti mus visus, nesvarbu, kad nesame buvę Kristaus gimtinėje. Aktorė taip pat šiek tiek pasakojo apie savo gyvenimą, tam tikro laikotarpio išgyvenimus, teatrą, kūrybą.

Kaip visada buvo malonu klausytis aktoriaus P. Venclovos skaitomų eilių, monologų ir vaidybos bei šmaikščių kalbų.

Bendruomenės pirmininkė Angelė Kederienė dėkojo svečiams už galimybę juos išgirsti, už tai, kad sutiko atvykti į kaimą, dalyvauti bendrame su Birštono viešąja biblioteka projekte „Po žvaigždėtu vasaros dangum“.

Aktoriai pažadėjo dar ne kartą atvykti, jeigu bus pakviesti. Tad atsisveikino gražiai, iki kitų susitikimų…

DSCF4413

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close