Mototurizmo ralis „Pažink, suvienyk, būk kaip Vytis“ vėl Birštone (GALERIJA)

Rugpjūčio 22-ąją Birštonas vėl džiugiai pasitiko tradicinio mototurizmo ralio „Pažink, suvienyk, būk kaip Vytis“ dalyvius. Renginys, pirmą kartą surengtas prieš penkerius metus, siekiant paminėti Baltijos kelio dieną, kiekvienais metais sulaukia vis gausesnio motociklininkų skaičiaus. Ant plieno žirgų vis drąsiau sėda ir dailiosios lyties atstovės.

 

Mototurizmo ralio idėją palaikanti Birštono miesto savivaldybė miesto gyventojams ir svečiams jau antrus metus ta proga rengia įspūdingą Baltijos kelio minėjimo šventę.

Jau nuo 16 val. prie Birštono savivaldybės būriavosi žmonės, laukdami pirmųjų motociklininkų. Tačiau daugelis jų pasirodė tik prieš 17 val., kai buvo registruojamos komandos apdovanojimams. Kiti atvyko šiek tiek vėliau. Žinoma, ne apdovanojimai svarbu. Daug maloniau aplankyti kuo daugiau istorinio paveldo vietų, susitikti su vietos gyventojais ir bendruomenėmis, surasti kuo daugiau draugų ir bendraminčių, susipažinti su mūsų puikiąja Lietuva.

Visgi dienos kulminacija – prie Birštono kultūros centro sustoję plieno žirgai, kuriais atvažiavo keli šimtai mototurizmo ralio dalyvių.

Kaip jau buvo minėta anksčiau, mototurizmo ralyje po visą Lietuvą dalyvauja intelektualūs motociklų vairuotojai, kurie yra susibūrę į komandas. Motociklus vairuoja tiek įvairaus amžiaus vyrai, tiek moterys. Jie mėgsta keliauti, būti laisvi ir nepriklausomi. Daugelis kalbintų motociklininkų tikino, kad motociklas – ideali transporto priemonė keliauti, daug ką pamatyti ir sužinoti. Tobula, tai yra pažangi, ekologiška, saugi ir dinamiška. O tokią šiltą dieną ypač smagu lėkti, kai švelnus vėjelis papučia…
Jau penkti metai, kai vieną dieną visos šalies motociklininkai keliauja po Lietuvą, lanko įvairius kultūros objektus ir finišuoja tam tikroje vietoje. Praeitais metais ir šiemet ralio dalyviai finišavo Birštone.

Šį kartą renginys vyko rugpjūčio 22 dieną, todėl buvo paminėtos ir dvi istorinės datos – Baltijos kelio diena ir Mykolo Kleopo Oginskio 250 metų gimimo jubiliejus, nes motociklininkai šiemet keliavo garsiojo polonezų kūrėjo keliais.

Susirinkę į aikštę prie Birštono savivaldybės ir nubraukę kelionės dulkes, motociklininkai po ilgos kelionės džiaugėsi vieni kitus matydami, turėjo apie ką kalbėtis ir dalintis įspūdžiais ištisą vakarą, o aikštėje ta proga koncertavo Jurgis Didžiulis. Su savo gitara Jurgis sugebėjo uždegti visus renginio dalyvius, kurie roko ritmu šoko visoje aikštėje.

Daugiausiai objektų aplankę ir surinkę daugiausiai taškų mototurizmo ralio dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais ir asmeninėmis dovanomis. Tačiau geriausia dovana – dalyvavimas kultūriniame žygyje, kuris skatina pažinti savo šalį, jos svarbiausias vertybes, vienytis ir būti tokiems atsidavusiems kaip Vytis, kuris laikomas Lietuvos simboliu.

11863289_1674711692752439_6723878579354481686_n

 

galerija0906

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close