Dėl sausros draudžiama lankytis miškuose

Nuo rugpjūčio pradžios Lietuvoje vyrauja sausi ir karšti orai, per pusę mėnesio iškrito nedidelis kiekis kritulių tik kai kuriose vietovėse. Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerija ir Generalinė urėdija kreipėsi į savivaldybių administracijas, prašydami imtis visų reikalingų priemonių apsaugoti miškus nuo gaisrų kilimo pavojaus.

Birštono savivaldybės teritorijoje miškų gaisringumas pasiekė IV gaisringumo klasę. Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba artimiausiu metu prognozuoja karštus ir be kritulių orus, todėl pasiekus aukščiausią V gaisringumo klasę, pavojus kilti miško gaisrams gali didėti. Be to, pastarosios dienos yra dar ir gana vėjuotos, todėl gaisrui plisti dar didesnė galimybė.
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos miškų įstatymo 8 straipsnio 2 dalimi bei LR Vyriausybės 1995 m. balandžio 7 d. nutarimu Nr. 500 patvirtintų Miškų priešgaisrinių apsaugos taisyklių 12 punktu, Birštono savivaldybės administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas 2015-08-18 įsakymu Nr. AV-358 „Dėl fizinių asmenų lankymosi miškuose laikino apribojimo“ apribojo fizinių asmenų lankymąsi visuose savivaldybės teritorijoje augančiuose miškuose. Įsakyme nurodoma, kad šis apribojimas galioja esant IV ir V miškų gaisringumo klasėms.

Prienų miškų urėdija taip pat prašo gyventojus būti sąmoningus ir pilietiškus, atsakingai elgtis su ugnimi ir kitais degiais (lengvai užsidegančiais) daiktais. Siekiant išvengti gaisrų, kylančių dėl sausos žolės deginimo ar neatsargaus elgesio su ugnimi, prašoma neiškylauti miškuose, nemėtyti nuorūkų, nedeginti laužų. Pastebėjus nedidelį gaisrą, reikia stengtis jį užgesinti turimomis priemonėmis, o jeigu tai didelis gaisro židinys, būtina kviesti pagalbą bendrosios pagalbos telefonu 112 arba informuoti artimiausios girininkijos darbuotojus.

DSCF1547

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close