Ar žinome, kur reikia dėti statybines atliekas?

Jau daugelis įprato, kad įvairias buitines atliekas reikia rūšiuoti ir sumesti į tam skirtus konteinerius. Praėjusių metų spalio mėnesį Birštono vienkiemyje buvo atidaryta stambiagabaričių atliekų aikštelė, kurioje priimamos visos stambios atliekos, buitiniai prietaisai, baldai, padangos, statybinės atliekos (išskyrus šiferį).

 

Atrodo, kad apie stambiagabarites atliekas ir joms skirtą aikštelę visiems daug kartų aiškino savivaldybės vadovai, seniūnas, kiti atsakingi asmenys. Bet nežinančių ar piktybiškai tai nedarančių netrūksta. Pavasarį skambino Pušyno gatvės gyventojai ir skundėsi, kad jų gatvės pradžioje, prie konteinerių prikraunama ne tik įvairių senų sulūžusių baldų, padangų, bet ir senų klozetų. Netoli vaikų lopšelio-darželio, kitapus , irgi neseniai buvo laužynas, bet dabar jau nesimato.

Tačiau skambučio sulaukėme iš S. Dariaus ir S. Girėno gatvės gyventojų, kurie skundėsi, kad netoli gimnazijos, tarp 27, 25 ir 25A namų, atsidaręs sąvartynas, kuriame maišuose ir palaidas guli statybinis laužas.

„Nežinome, ką daryti ir kur kreiptis. Pas merę su tokiu reikalu gal netinka eiti. Žmonės remontuoja butus, vakare ar naktį išneša statybines atliekas, kartais mėto pro langus ir palieka aikštelėje. Kaip žinia, tų atliekų niekas nesurenka – čia stovi konteineriai stiklui, plastmasėms, mišrioms atliekoms. Tikriausiai visi žino, kad statybines atliekas reikia išvežti į tam skirtą aikštelę, bet neveža. Toks vaizdas po langais visai nemalonus, gėda ir prieš svečius“, – sakė paskambinęs žmogus.

Mums atsakyti sunku, tuo turėtų rūpintis atsakingi asmenys ir miesto tvarkymo tarnyba, policija. Juk mieste yra įrengtos stebėjimo kameros ir galima matyti, iš kur ir kas išneša maišus su statybinėmis šiukšlėmis. O galų gale galima pasiteirauti ir sužinoti, kieno namuose vyksta remontas ir kur jie deda tai, kas nereikalinga. O viduryje miesto daryti sąvartyną tikrai nevalia. Už tai gali būti taikoma ne tik administracinė atsakomybė.

Tikimės, kad į šį faktą bus sureaguota ir sąvartynas likviduotas.

IMG_0686

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close