Žolinės šventė Birštono vienkiemyje

Birštono vienkiemio  bendruomenė  tapo Žinių radijo bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos organizuojamo bendruomenių konkurso „Tai mes!“ dalyviais. Siekdama skatinti bendruomenių kūrimąsi Lietuvoje, projekto „Tai mes!“ komanda šiemet aplankys 25 Lietuvoje veikiančias bendruomenes, galinčias pasigirti geraisiais bendruomenių veiklos pavyzdžiais, patirtimi ir žiniomis.

Birštono vienkiemio bendruomenė yra tikra bendruomenė be išlygų. Veikianti daugiau kaip dešimtmetį bendruomenė tapo tvirtu dariniu, be kurio šalia Birštono esančios gyvenvietės žmonės jau nebegalėtų apsieiti. Įsitraukimas į bendruomenę yra aktyvus – turbūt kiekvienas Birštono vienkiemio gyventojas bent iš dalies yra bendruomenės narys. Tai juntama kiekviename žingsnyje: nuo laisvalaikio veiklų iki sutvarkyto parko ir sporto aikštelės. Bendruomenėje užauga ir rajono lyderiai – jos pirmininkas Vytas Kederys nuo šių metų yra ir Birštono vicemeras.

Filmuojant Žinių radijo laidą „Tai mes!“ Birštono vienkiemio bendruomenės nariai turėjo atskleisti, kaip kūrėsi bendruomenė, kas juos vienija ir kaip atrodo jų kasdienybė.

Šventės organizatoriai kasmet ieško vis naujų jos rengimo formų.

                     Šiais metais buvo pasirinktas muzikinis spektaklis po atviru dangumi, susietas su senovės kaimo istorija. Kartu su Sofijos Kymantaitės-Čiurlionienės idilės „Kuprotas oželis“ veikėjais (Onytė – Gabrielė Kamarauskaitė; Jonelis – Gintas Pačėsas; motina – Birutė Vokietaitienė; našlys – Rimvydas Klimavičius; piršlys – Giedrius Baranauskas) spektaklyje dalyvavo Birštono vienkiemio vyrų ir moterų vokaliniai ansambliai, vadovaujami Inesos Semėnaitės. Birštono vienkiemio bendruomenės moterys, merginos ir vaikai pynė vainikus, vyrai dirbo ūkio darbus, šoko Birštono kultūros centro tautinių šokių kolektyvų šokėjai. Spektaklyje dalyvavo per 30 dalyvių, spektaklio režisierė – Beata Klimavičienė.

                     Šventėje dalyvavo Birštono muziejus su edukacija „Mūsų senolių tautiniai raštai ir ženklai“, Siponių bendruomenė vaišino naminiais sūriais, Nemajūnų amatų centras kartu su Nemajūnų bendruomenės santalka pristatė molio edukaciją, Matiešionių krašto bendruomenės žolininkė pasakojo apie gydomąsias žoleles, o liaudies menininkė iš Puzonių kaimo Rimantė Butkuvienė pristatė iš medžio išdrožtas angelų skulptūrėles.

Laida apie Birštono vienkiemio bendruomenę Žinių radijo eteryje bus transliuojama rugsėjo 4 dieną, 16.10 val.. Laidos vaizdo įrašą bus galima pažiūrėti ir www.ziniuradijas.lt.

Žinių radijo ir Birštono vienkiemio bendruomenės informacija

 IMG_0632

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close