Protų kovos „Ąžuolo“ progimnazijoje

Jau antri metai „Ąžuolo“ mokyklos mokinių taryba organizuoja „Protų kovas“. Praėjusiais mokslo metais ypatingo susidomėjimo sulaukęs renginys šiemet irgi pasižymėjo dalyvių gausa: dalyvavo 44 mokiniai, kurie susibūrė į 11 komandų po 4 mokinius iš penktų, šeštų, septintų ir aštuntų klasių.

Šis intelektualus žaidimas yra puiki galimybė skatinti mokinių lyderystę, leisti jiems pademonstruoti įgytas žinias, lavinti vaizduotę, skatinti domėtis įvairiomis sritimis. Taip plečiamas mokinių akiratis, daugiau mokinių įtraukiama į popamokinę veiklą, lavinami mokinių tarybos narių organizaciniai gebėjimai.

Šiais mokslo metais mokiniai į vertinimo komisiją išsirinko geografijos mokytoją Vilmą Maliaukienę ir matematikos mokytoją Violetą Grigonienę. Viktorinos dalyvius palaikė gausus būrys žiūrovų – mokiniai ir mokytojai.

„Protų kovoms“ buvo parengti 36 klausimai, vyko 6 turai, kiekviename po 6 klausimus. I ir IV ture buvo įvairių klausimų. II turo tema buvo „Ar esi gyvūnų draugas?“, III turo – „Maistas“, V turo klausimai buvo iš istorijos ir geografijos, VI turo – iš matematikos ir muzikos. Klausimus pasiūlė mokytojai: K. Drižilauskas, V. Grigonienė, V. Maliaukienė, S. Teišerskis, R. Pikalavičienė, R. Gelusevičienė, V. Zdanienė.

Sunkiausia buvo atsakyti į klausimus apie gyvūnus ir maistą. I ture lyderiais tapusi trečioji komanda: Lukas Brūzga (5b), Ieva Bujanauskaitė (6d), Goda Kasperaitytė (7b), Gabrielė Stanevičiūtė (8d), užėmė II vietą. Stabiliai taškus rinko pirmosios komandos mokiniai: Gerda Minajevaitė (5c), Danielis Matukaitis (6b), Džiugas Bujanauskas (7b) ir Lukas Bartulis (8a)), kurie užėmė III vietą. Žaidimo-viktorinos „Protų kovos“ nugalėtojais tapo šeštosios komandos mokiniai: Matas Pagirys (5a), Lukas Deltuva (6b), Robertas Ratkevičius (7c) ir Gytis Sabaliauskas (8d).

Gražu buvo stebėti, kaip skirtingų klasių mokiniai bendravo komandose, atlikdami įvairias užduotis.

„Protų kovas“ organizavo ir renginį vedė Vida Zdanienė, direktorės pavaduotoja ugdymui, mokinių tarybos kuratorė. Jai padėjo mokinių tarybos nariai.

 

Vilija Juodsnukienė,

 „Ąžuolo“ progimnazijos mokytoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close