Valstybės ir karaliaus Mindaugo karūnavimo diena – su Lenkijos lietuviais

Birštono liaudiškos muzikos kapela „Lendrūnas“ ( vadovas A. Jazbutis ) dalyvavo Seinuose (Lenkija) vykusiuose Valstybės dienos ir karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos renginiuose. Toks didelis ir gražus patriotiškas renginys vyko jau 8 kartą prie Seinų gimnazijos. Be birštoniečių, renginyje dalyvavo „Laumenos“ kapela iš Kauno,  Seinų kapela „Salcinis“ ir kiti jų kolektyvai. Vakaro žvaigždė – Steponas Januška. Jau kaip jie moka švęsti. Šokome, vaišinomės, bendravome – pasijutome tarsi Atgimimo pradžioje, visi labai vieningi.

Kapelos „Lendrūnas“ nariai dėkoja vadovui A. Jazbučiui, kultūros centro direktoriui Z. Vileikiui už malonią išvyką į šią lietuvybės salą Lenkijoje.

WP_20150704_20_02_36_Moment

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close