Birštoniečiai „Tautišką giesmę“ giedojo prie Vytauto paminklo

„Tautiška giesmė“ – mūsų vienybės, meilės savo kraštui ir pagarbos protėviams simbolis. Gera ir smagu himną giedoti kartu su savo pažįstamais, draugais ir artimaisiais, jis mus suvienija, sujungia ir leidžia pasijusti tikra, vieninga tauta ir tuo didžiuotis. Jau septintą kartą pasaulyje skambėjo visų lietuvių giedamas tautos himnas, skelbdamas žinią apie mūsų šalį.

 

Prienuose, prie paminklo skirto Lietuvos vardo 1000-mečiui paminėti susirinko visi Prienų gyventojai, kurie drąsiai save vadina patriotais. Ir ne veltui. Dauguma šiemet čia vėl susijungusių į vieną žodį „Lietuva“ – jau gerai pažįsta vieni kitus. Jie susitinka kasmet, kiekvieną liepos 6-ąją ir darniai susijungia vienoje tautiškoje giesmėje.

Kasmet tautišką giesmę giedoti pagelbėja ir Prienų kultūros ir laisvalaikio centro „Šilo“ choristės.

Šiemet į Lietuvos himno giedojimą atsiskubino ir Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekaukas, jis negailėjo gerų žodžių susirinkusiems prieniečiams, kuriuos asmeniškai visus ir pasveikino su Valstybės diena, paspausdamas ranką. Čia pat susikibę rankomis stovėjo administracijos direktorius Egidijus Visockas, Tarybos nariai Rita Keturakienė, Vytas Bujanauskas, Janina Bajorienė, Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis, Prienų seniūnas Algis Matulevičius bei daugelis kitų, radusių laiko paskleisti savo širdies šilumą sau, draugui ir tėvynei.

Kalbinti prieniečiai, pripažino, kad jie Lietuva – nenusivylė. Tą atgimimo ugnis rusenusi prieš 30 metų neišblėso ir būtent šią dieną, ji kaskart įsižiebia vis labiau.

 

Tokius jausmus tikriausiai pajuto ir kiekvienas birštonietis ar kurorto svečias, atėjęs liepos 6-ąją prie Vytauto paminklo paminėti Valstybės ir karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos.

Gausiai susirinkusius į renginį Birštono savivaldybės gyventojus, bendruomenių narius ir miesto svečius su gražia, lietuviška švente – Valstybės diena pasveikino savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.

„Švenčiame Valstybės – Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo – dieną. Ši prasminga data skatina dar labiau puoselėti gyvąjį dabarties santykį su Tėvyne ir savo kasdieniais darbais, energija, patirtimi bei žiniomis kurti ateities Lietuvą.
Sveikinu Jus Valstybės dienos proga ir linkiu, kad ši viena iškiliausių ilgaamžės mūsų Tautos istorijos datų būtų tvirta atrama ir  šaltinis mūsų tautinei gyvybei, pilietiškumui ir vienybei“, – sakė merė.

Iki 21 val. skambėjo aktorių Sauliaus Sipaičio, Vytauto Taukinaičio ir Prano Zarembos atliekamos lietuviškos patriotinės ir partizanų dainos, o po to – visų giedama darni ir graži „Tautinė giesmė“, kurią pradėjo Birštono kultūros centro folkloro ansamblis „Raskila“, o prie jos prisijungė ir daugiabalsė minia.

Vakaro dalyviai namo skirstytis neskubėjo, dar klausėsi Birštono „Bočių“ choro atliekamų dainų ir patys kartu dainavo.

DSCF1934

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close