Mažųjų išleistuvės Birštone

VAIKYSTĖ – TAI GRAŽIAUSIAS IR DAŽNAI GERIAUSIAS ŽMOGAUS GYVENIMO LAIKOTARPIS. JI KUPINA EMOCIJŲ, IEŠKOJIMŲ IR ATRADIMŲ, NEUŽMIRŠTAMŲ MINUČIŲ IR ĮSPŪDŽIŲ. VAIKYSTĖ PRABĖGA KAIP TRUMPA AKIMIRKA, BET PALIEKA RYŠKŲ PĖDSAKĄ ŽMOGAUS GYVENIME. VAIKYSTĖ – TAI ŽAISLAI, LEPINIMAS, VAIKIŠKA MEILĖ, DIDELIS PASAULIS, VAIKIŠKI NUOTYKIAI, PASAKOS, GĖRIS IR JOKIO BLOGIO…

Vaikystė – tai gyvenimo tarpsnis tarp gimimo ir paauglystės. Ji trunka nuo kūdikystės pradžios ir tęsiasi tol, kol prasideda lytinė branda. Raidos psichologai skiria kūdikystę – tarp 0 ir 1 metų, ankstyvąją vaikystę – tarp 1 ir 3 metų, ikimokyklinę vaikystę (pirmąją vaikystę) – tarp 3 ir 6 metų ir jaunesnį mokyklinį amžių (antrąją vaikystę), trunkantį nuo 7 iki 10 ar 11 metų. Paskui prasideda jau paauglystės laikotarpis. Visam vaikystės laikotarpiui būdingas polinkis į pasaulio pažinimą, tobulėjimą. Paprastai vaikų emocijos būna stipresnės, įspūdžiai gilesni, vidinis pasaulis sodresnis bei tyresnis ir nepalyginamai turtingesnis negu suaugusiųjų. Kadangi vaikai yra linkę nenustygti vietoje ir būna itin imlūs naujoms žinioms, todėl jie sparčiai mokosi būti suaugusiais ir savarankiškais. Jie ugdo deramus elgsenos įgūdžius bendraudami su artimaisiais bei gyvąja gamta. Šiuo metu vaiko organizmas sparčiai auga ir bręsta. Žmogaus gyvensenos susidarymui labai ryškią įtaką daro ankstyvosios ir pirmosios vaikystės tarpsnis. Šiuo laikotarpiu įnirtingai rutuliojasi šio amžiaus vaiko psichika, tikrovės pažinimas, sparčiai tobulėja kūno judesiai bei kaupiasi socialinė patirtis. Tokio amžiaus vaikams būdinga nervų sistemos pusiausvyra, didelis prisirišimas prie tėvų, jų elgesio ir gyvensenos vaizdavimas žaidimais. Žaisdami jie įgyja žinių apie įvairius aplinkos reiškinius ir daiktus, pačius žmones bei jų gyvenimą.

Baigėsi ir Birštono vaikų darželio-lopšelio „Vyturėlis“ „Meškučių“ grupės vaikučių „pirmoji vaikystė“. Išmokę žaisti, bendrauti bei bendradarbiauti su bendraamžiais, tėveliais bei kitais suaugusiais, jie baigė šį mažą, bet labai labai gražų gyvenimo tarpsnį bei atšventė savo isleistuves.

O šventė jie labai gražiai… Birželio 2-ąją po įprastos dienos darželyje auklėtojos ir vaikučiai buvo pakviesti į išleistuvių šventę Birstono vasaros estradoje. Auklėtojos, žinoma, net nenumanė apie joms ruošiamą siurprizą. Pirmiausia, ką išvydo vaikučiai bei auklėtojos, buvo didžiulis pripučiamas batutas, išnuomotas iš Prienų vaikų žaidimų kambario „Tukas“. Vaikai be galo džiaugėsi jų laukiančia pramoga ir, tėveliams vos spėjus padaryti keletą nuotraukų prisiminimui, leidosi dūkti ir nuoširdžiai žaisti. O tėveliai su auklėtojomis bei auklyte kalbėjosi, kaip greitai praskriejo šis gražus jų vaikų gyvenimo tarpsnis. Po smagių žaidimų vaikai valgė picas, o po to, kai visi buvo jau pasilinksminę ir sotūs, į estradą įriedėjo ir auklėtojų siurprizas – kelionė oro balionu. Tai išvydusios auklėtojos neslėpė savo nuostabos bei susižavėjimo, kurį keitė truputėlis baimes, bet jos buvo laimingos. Apie 20.00 val. vaikai į dangų paleido ne tik auklėtojas oro balionu, bet tikriausiai nenorom – ir savo vaikystę…

Virginija Kandrotienė

DSC_9753

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close