Birštone Knygų šalies gyventojai atskleis įdomių knygų kūrimo paslapčių

Ar žinojote, kad ir Jūs galite kurti filmus, muziką, juvelyrinius dirbinius ar knygas? Šiais laikais tai nėra sudėtinga ar neįmanoma. Tačiau tik kūrėjai profesionalai gali patarti, kaip tą padaryti tinkamai, įdomiai, pasidalinti savo patirtimi ir išmokyti nesudėtingų, bet profesionalių technikų. Šį kartą garsūs Lietuvos knygų kūrėjai, autoriai ir leidėjai dalysis savo patirtimi su Birštono gyventojais ir svečiais.

 

Birželio 13 d. (šeštadienį) Birštono miesto viešojoje bibliotekoje ir jos kieme įsikurs keliaujanti Knygų šalis, kurios kūrybinėje studijoje „Tu gali sukurti knygą” kurorto gyventojai ir svečiai galės pasinerti į knygų kūrimo džiaugsmus. Savo dirbtuvėse smalsių vaikų ir suaugusiųjų lauks knygų kūrėjai: dailininkas ir rašytojas Kęstutis Kasparavičius, dailininkas Marius Jonutis, režisierius, dailininkas Rimas Driežis, knygų dailininkė Sigutė Chlebinskaitė, dailininkai Rūta Mozuraitė, Agnė Nananai, Vytautas Gendvilas, grafikė Jūratė Bagdonienė ir leidėja Sigita Pūkienė.

 

Kęstučio Kasparavičiaus sukurtas knygas skaito ir džiaugiasi ne tik mažieji, bet ir suaugę skaitytojai Lietuvoje bei visame pasaulyje. Šis garsus autorius su Birštono vaikais prie bibliotekos pieš tikro dydžio Žirafą iš savo knygos „Kiškis Morkus didysis“.

 

Dailininkas Marius Jonutis ir režisierius, dailininkas Rimas Driežis Birštono bibliotekoje rengs marionečių dirbtuves, pasakos šių lėlių atsiradimo istoriją, pristatys autorinių lėlių teatrą bei darbo su lėlėmis metodą. Sigutė Chlebinskaitė, žymi knygų dailininkė, grafikė ir kūrybinės studijos „Tu gali sukurti knygą“ sumanytoja, kvies birštoniečius kurti kaleidoskopines arba judančių paveikslėlių iliustracijas.

 

Grafikė, ekslibrisų dailininkė Jūratė Bagdonienė rodys, kaip kuriami ekslibrisai – asmeniniai knygų ženklai. Kam reikalingi ekslibrisai, kas juose vaizduojama, kaip jais žymėti savo knygas – apie tai pasakos grafikė susitikimo Birštono bibliotekoje metu. Sigita Pūkienė iš leidyklos „Aukso žuvys“ kvies birštoniečius leistis į nuotaikingą ekskursiją po knygų pasaulį. Leidėja dalinsis patirtimi, kur ir kaip įdomiausia skaityti knygas, kur jas dar panaudoti, kaip patirti nuotykių bibliotekoje ir kaip knygos gali išgelbėti vaikus nuo nuobodulio vasarą.

 

Knygų šalies ambasadoriai kviečia birštoniečius šį šeštadienį ateiti į bibliotekos kiemą ir atsinešti savo mylimiausias knygas. Dailininkai Rūta Mozuraitė, Agnė Nananai, Vytautas Gendvilas išmokys sukurti ekslibrisus ir jais pažymėti savo brangiausių knygų kolekciją.

 

Prie bibliotekos vyks knygų mugė, kurioje galima bus įsigyti knygų leidyklos kainomis. Taip pat šioje nedidelėje knygų mugėje bus pristatoma geriausia 2014 m. vaikiška knyga „Pelikanas Pranas ir taksas Antanas“ (aut. Audra Baranauskaitė ir Rimvydas Kepežinskas, leidykla „Apostrofa“).

 

Kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“ – tai unikalus renginys, gimęs Vilniaus knygų mugėje 2001 metais. Studijos sumanytoja – grafikė, knygų dailininkė Sigutė Chlebinskaitė su savo komanda kasmet kviečia vaikus ir jų tėvus dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, skaitymuose, susitikimuose su knygų vaikams kūrėjais, iliustruotojais iš Lietuvos ir užsienio.

 

 

Knygų šalies programa

11:00–14:00 Žirafos valandos su knygų vaikams autoriumi, dailininku Kęstučiu Kasparavičiumi

11:00–15:30 „ekslibris.lt“  meniu su grafike Jūrate Kemeklyte Bagdoniene

11:00–15:30 ekslibrisų dirbtuvės su grafike Rūta Mozūraite ir iliustruotoja Agne Nananai

12:00–14:00 „Aukso žuvų“ biblioterapija vaikams su leidėja Sigita Pūke

12:00–14:00 Tavo kaleidoskopinė iliustracija su dail. Sigute Chlebinskaite (uždaras renginys bibliotekoje)

12:00–15:30 ekslibrisų brailio raštu dirbtuvės su Vytautu Gendvilu

13:00–15:30 Marionečių istorija ir dirbtuvės su režisieriumi Rimu Driežiu ir dail. Mariumi Jonučiu

 

Adresas: Birštono viešoji biblioteka, Dariaus ir Girėno g. 12, Birštonas.

 

Daugiau informacijos:

http://www.knygusalis.lt/

Birštone_Knygų šalis

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close