Birštonas pasitinka vasaros sezoną

Šį vasaros sezoną Birštonas pasitinka kaip niekad atsinaujinęs. Visas naujas paslaugas bei statinius svečiai galės pamatyti atvykę į kurorto šventę ateinantį savaitgalį. Jau dabar šeštadieniais ir sekmadieniais Birštone gausu lankytojų, sunku sutalpinti automobilius, žmonės vieni kitų klausinėja, kur būtų galima pigiai ir skaniai pavalgyti.

O atidaryti nauji objektai, tokie kaip mineralinio vandens garinimo bokštas ar Kneipo terapijos parkas po atviru dangumi, pritraukia vis daugiau besidominčiųjų sveiku gyvenimo būdu.

 

Tik prie Kneipo terapijos parko žmonės pasigenda užrašų, taip pat šio metodo esmės ir filosofijos. Prie kiekvieno objekto turėtų būti rimtesnis paaiškinimas, kaip juo naudotis. Beje, kai kurie lankytojai, jau pasiskaitę apie Kneipo gydymo metodą, klausia, kur būtų galima rasti atsigerti specialios žolelių arbatos. Iš tikrųjų įsteigus tokį gydomąjį objektą po atviru dangumi, vertėtų pateikti ir jo aprašą. Juk ne visi atvyksta žinodami, kad Birštone yra toks unikalus dalykas.

Šiltą šeštadienį netrūko lankytojų Vytauto parke, kopiančiųjų į Vytauto kalną, ateinančių iš biuvetės atsigerti mineralinio vandens. Tik kai kuriems teko nusivilti, nes vanduo vos lašnojo. Įdomu, kodėl?

Daug žmonių pamėgo lankytis centriniame parke. Vaikai mielai dūksta žaidimų aikštelėse, o mamos ir tėčiai tuo metu vaikštinėja arba išbando treniruoklius. Birštono svečiai džiaugiasi, kad parke galima įsigyti ledų ar vaisvandenių, taip pat pasinaudoti tualetu. Paprasti dalykai, bet labai malonu, kai jie yra.

Šiltomis dienomis ir vakarais netrūksta pėsčiųjų ir dviratininkų Nemuno krantinėje. Tai bene populiariausia laisvalaikio praleidimo vieta. Čia daugiausia mėgsta pasivaikščioti ir patys kurorto gyventojai.

Pastaruoju metu gėlynais pasipuošė senamiestis. Gražiai atrodo „Tulpės“ gydyklos. Daugelis Birštono lankytojų ateina čia nusifotografuoti ant atnaujinto tiltelio per Druskupio upelį, kuriame puikuojasi atplaukęs banginukas.

„Kurorte taip visur gražu, viskas skoningai sutvarkyta, kad beveik kiekvienoje vietoje gali fotografuoti ir padaryti gerą meninę nuotrauką“, – tarpusavyje kalbėjosi dviratininkai, matyt, mėgstantys fotografuoti.

Kita Birštono svečių mėgstama fotografuotis vieta yra atstatytas „Birutės“ mineralinio vandens šaltinis su laiptais ir senoviniais rutuliais.

Sveikintinas Birštono savivaldybėje baigiamas įgyvendinti projektas, kuris apima vietinio mineralinio vandens panaudojimą, vandens telkinių, rekreacinių zonų sutvarkymą bei pritaikymą poilsiui, turizmui ir sveikatinimui. Jau veikia neseniai atidarytas mineralinio vandens garintuvas-inhaliacinis bokštas, prie kurio susirenka nemažai žmonių. Pasak ten besilankančiųjų, čia bus labai gera atsigaivinti karštomis dienomis.

Žmonės džiaugiasi, kad gražiai tvarkoma aplinka prie „Eglės“ sanatorijos, tik nelabai ten pritampa nedidukai pastatai-vaiduokliai. Iš tikrųjų vakare pro juos nejauku praeiti. Kurorto šventės metu bus atidarytas dar vienas „Eglės“ sanatorijos kompleksas – dar vienas gražus ir patrauklus objektas, kuris papuoš miestelį.

Šiais metais į kurorto šventę besirenkančius svečius tikriausiai maloniai nustebins ir senųjų apgriuvusių gydyklų vietoje išdygęs gražus baltas statinys , stebinantis iš karto tvarkoma infrastruktūra ir aplinka.

Svečius ir pačius birštoniečius džiugina gražėjantis ir populiarėjantis mūsų kurortas. Nors poilsiautojų ir turistų kaskart daugėja, Birštonas išlieka toks pats jaukus, ramus ir gražus, suteikiantis lankytojams malonių pojūčių, gerą aurą ir laukiantis jų vėl sugrįžtant.

DSCF0626

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close