Birštonas poilsiautojus vilioja naujovėmis

Ketvirtadienį, gegužės 14 d., Birštono centriniame parke buvo atidarytas vienintelis Lietuvoje mineralinio vandens garinimo bokštas. Nuo šiol Birštono gyventojai ir svečiai galės mėgautis ypatingai sveiku „jūrinio efekto“ oru, kurį skleis originalios architektūros mineralinio vandens garinimo bokštas.

 

Į atidarymo ceremoniją atvyko savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas, mero pavaduotojas Vytas Kederys, įrenginio projektuotojai ir rangovai.

Kaip teigė Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, kasmet Birštono kurorto gyventojams ir svečiams stengiamasi pasiūlyti sveikatinimo naujovių. „Manau, kad šis ne tik sveikatinimo, bet ir turizmo objektas bus naujas traukos centras Birštone. Džiaugiuosi, kad ypatingai naudingos sveikatinimo procedūros bus prieinamos visiems, nemokamai. Tikimės, kad visi mineralinio vandens garinimo objektai Birštone – šis garintuvas, šiuo metu įrengiamas uždaras paviljonas, druskų galerijos, Kneipo takai pritrauks daugiau lankytojų, kuriems bus smalsu išbandyti naujienas“, – sakė merė.

Kalbėdama apie tuometinei Nacionalinės kurortų asociacijos direktorei Jurgitai Kazlauskienei kilusią mintį padaryti Birštone kažką neįprasto, merė sakė, kad tada surinkusi specialistų komandą išsiruošė į Vokietiją ir grįžo ne tuščiomis. Idėja ir buvo viso šito pradžia, o vėliau buvo rašomi projektai, ieškoma lėšų, vykdomi vieši pirkimai ir kt. Kaip minėjo planuotojai, projektuotojai bei rangovai, šis statinys buvo tiesiog iššūkis, nes tokio objekto dar nebuvo tekę nei projektuoti, nei statyti.
Miesto tvarkymo tarnybos direktorius Algirdas Kederys pasakojo, kad atvirame originalios architektūros mineralinio vandens garinimo bokšte-paviljone su mineralinio vandens fontanėliu ir druskų galerija garintuvo sienomis tekantis mineralinis vanduo, veikiamas saulės ir vėjo, garuoja savaime ir pačiame bokšte bei 50–80 metrų spinduliu aplink jį leidžia kvėpuoti sveikatai naudingų mineralų prisodrintu „jūrinio efekto“ oru. Mineralinio vandens lašų prisodrintas oras turi tokį patį poveikį kaip ir kvėpavimas jūros oru.

Į garinimo bokštą mineralinis vanduo tiekiamas iš mineralinio vandens gręžinio „Rūta“.
Garintuvo skleidžiamas „jūrinio efekto“ oras leidžia kompleksiškai suderinti Birštono sanatorijose atliekamas reabilitacijos procedūras su sveikatinimu natūraliais gamtos veiksniais, kurie sustiprins gydymo efektą, padės pacientams greičiau atgauti darbingumą. Kvėpavimas druskų prisotintu oru naudingas ne tik sergantiesiems įvairiomis kvėpavimo takų ligomis, bet daro teigiamą poveikį odai – veikiama mineralinio vandens ji tampa lygesnė, elastingesnė ir skaistesnė. Nervus ramina, savijautą gerina ir meditavimas, stebint čiurlenantį vandenį. Iš žemės gelmių trykštančios vandens šaltinių versmės bus panaudotos inhaliacijoms, jutiminei terapijai šiltuoju ir šaltuoju metų laiku.
Mineralinio vandens garinimo paviljonai – naujiena Lietuvoje. Šie statiniai mūsų šalyje tebėra unikalūs, tuo tarpu Vokietijos ir Lenkijos kurortuose sveikatinimas mineraliniu vandeniu ir kitais gamtos veiksniais taikomas daugiau kaip šimtą metų.
Pavasario ir vasaros turistinio sezono metu Birštono kurorte siūlomos ir kitos naujovės, išskirtinės sveikatinimo paslaugos tiesiog po atviru dangumi – ne tik atidarytas mineralinio vandens garinimo bokštas, netrukus pradės veikti ir Kneipo terapijos parkas, šiuo metu statomas uždaras mineralinio vandens garinimo paviljonas šalia Vytauto parko.

Kurorto gyventojai ir atvykstantys poilsiautojai turės galimybę išbandyti inhaliacijas po atviru dangumi, stiprinti sveikatą, grūdinti organizmą šviesos terapiją teikiančiu nauju turizmo objektu.

DSCF0163

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close