Pristatytos kurorto vasaros sezono naujienos

Gegužės 14 dieną į Birštono kultūros centre vykstantį infoturą „Check in“ buvo pakviesti Lietuvos dienraščių ir regioninės spaudos atstovai. Renginio tikslas buvo šalies žiniasklaidos, kelionių agentūrų atstovus supažindinti su Birštono kurorto naujovėmis, papasakoti apie turizmo tendencijas, naujas sveikatinimo paslaugas ir aktyvaus laisvalaikio pramogas, pristatyti artėjančią Miesto šventę ir Pasaulio moterų karšto oro balionų prieščempionatį.

 

Infoturo dalyvius sveikino Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, kuri pažymėjo, kad Birštone – saugiausiame ir ramiausiame karališkajame kurorte – stengiamasi, jog kiekvienas atvykęs į kurortą žmogus pasijustų karališkai. Merė pasidžiaugė, kad į kurortą ateina privačios investicijos ir tęsiamos nuo senų laikų puoselėjamos sveikatingumo tradicijos. Savivaldybės vadovė paminėjo ir tas sveikatinimo priemones, kurios nieko nekainuoja, o atvykęs poilsiautojas ar turistas gali jomis pasinaudoti. Tai pagal S. Kneipo metodiką įrengti takeliai prie „Tulpės“ sanatorijos, mineralinio vandens garinimo bokštas, mineralinio vandens biuvetės bei puikus, gražiai sutvarkytas miesto centrinis parkas, Nemuno krantinė ir kt.
Infoturo dalyvius sveikino renginyje dalyvavusi Valstybinio turizmo departamento direktorė Jurgita Kazlauskienė. Ji prisiminė, kaip teko lankytis Vokietijoje ir parvežti į Birštoną idėją apie kurorto išskirtinumą, ką galima turėti pas mus, ko dar nėra Lietuvoje. Departamento vadovė palinkėjo žurnalistams pajusti emocinį kurorto „užtaisą“ ir perteikti jį skaitytojams.

Birštone vykdomus ir jau užbaigtus investicinius projektus pristatė Birštono savivaldybės administracijos investicijų ir strateginio planavimo skyriaus vedėja Jovita Tirvienė. Specialistė teigė, kad iš viso investiciniais projektais į Birštoną buvo pritraukta apie 30 mln. eurų, o 2014 m. trys projektai pateko tarp 3 geriausių ES paramos projektų. Birštone ir jo apylinkėse plečiamas dviračių takų tinklas (planuojama įrengti iki 100 kilometrų), planuojama Vytauto parko ir piliakalnio sutvarkymas.

Skyriaus vedėja paminėjo, kad jau pradeda veikti mineralinio vandens garinimo bokštas, pradedamas eksploatuoti Kneipo takelių kompleksas, atstatytas istorinis Birutės šaltinis prie kurhauzo. Netolimoje ateityje bus pradėtas statyti daugiafunkcis sporto kompleksas, numatoma tolimesnė „Baltosios vilos“ rekonstrukcija.

Visi svajoja apie lynų kelią ar tiltą per Nemuną, kuris sujungtų abi miesto puses, skatintų plėtrą, reikia galvoti ir planuoti sutvarkyti vasaros estradą, Vytauto istorinį parką ir kt.
Sveikatinimo paslaugas, sezono naujoves pristatė Birštono sanatorijos „Versmė“, „Tulpė“, „Eglė“, viešbutis „Royal SPA residence“.

Apie „Versmės“ sanatoriją, veiklą ir teikiamas paslaugas kalbėjo direktorius Antanas Danys, „Tulpės“ sanatoriją ir jos paslaugų išskirtinumus pristatė direktorė Liucija Patinskienė. Prisistatė ir naujausios sanatorijos ir SPA – „Eglės“ sanatorija ir viešbutis „Royal SPA residence“.

Pirmą kartą viešai buvo pristatomas „Vytautas Mineral SPA“ kompleksas Birštone – tai mineralinių vonių, baseinų ir pirčių kompleksas, medicininės diagnostikos centras bei sveikos gyvensenos akademija. Čia bus 166 prabangiai ir funkcionaliai įrengti kambariai, kuriuose galės patogiai jaustis ir ramiai ilsėtis gydytis atvykę lankytojai su šeimomis. Pristatydama šią naują įstaigą jos direktorė gydytoja Gintarė Vaitkienė pabrėžė, kad vienintelis Baltijos šalyse naudingų mineralų – magnio, kalcio ir natrio (iš viso 7,9 mg/l) – turintis geriamasis natūralus mineralinis vanduo „Vytautas“ garsėja teigiamu poveikiu sveikatai. „Vytautas Mineral SPA“ komplekse vandens procedūroms bus naudojamas unikalios mineralinės kompozicijos ir koncentracijos – net 100 mg/l – natūralus mineralinis vanduo iš 715 m gylio gręžinio, pasižymintis teigiamu poveikiu sąnariams, nervams ir virškinimo traktui.

Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė žurnalistams pristatė išaugusių turistų srautų tendencijas Birštone, kalbėjo apie naujas apgyvendinimo įstaigas, aktyvias pramogas. Birštono kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis pasidalino mintimis apie artėjančią kurorto šventę ir pristatė svarbiausius kultūros renginius vasaros sezono metu. Oreivių klubo „Audenis“ prezidentas Žydrūnas Kazlauskas pristatė Pasaulio moterų karšto oro balionų čempionatą, kuris vyks 2016 metais Birštone. Jau šių metų liepos 2–5 d. Birštone vyks Pasaulio moterų karšto oro balionų prieščempionatis.
Po pristatymo infoturo dalyviai galėjo apsilankyti Birštono sanatorijose, viešbučiuose, išbandyti sveikatingumo procedūras. Žurnalistams šis infoturas paliko gerą įspūdį, ypač išskirtinės procedūros, tokios kaip „Šrekas“ „Versmės“ sanatorijoje, taip pat nuostabiai skanūs naminiai ledai „Audenio“ svečių namuose ir viešbutyje „Royal SPA residence“ išbandyti Kneipo metodai, masažas ir nepaprasta Kneipo arbata, žaliasis kokteilis… Savo įspūdžiais ir nuotykiais žurnalistai pasidalins interneto svetainėse ir spaudos puslapiuose. Visgi daugelis šnekėjo, kad reikia paneigti mitą, jog Birštone nėra ką veikti. Vien tik susipažinti su visomis sveikatinimo įstaigomis pritrūko laiko. Daug kas buvo nauja ir netikėta.

Vėliau visi dalyvavo mineralinio vandens garintuvo atidarymo ceremonijoje Centriniame parke.

[000076]

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close