Justino Marcinkevičiaus skaitymai Nemajūnų bibliotekoje

Gegužės 7-oji – Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena Nemajūnų bibliotekoje buvo paminėta ir vieno ryškiausių mūsų laikų poeto, mūsų kraštiečio Justino Marcinkevičiaus kūrybos skaitymais, skirtais jo 85-osioms gimimo metinėms.

 100_5846

„ Poetas – tai kelias. Iš vienos širdies į kitą. Iš vienos epochos į kitą. Įvairių būna kelių. Duobėti, vingiuoti, per molį, kur klimpsta kojos. Yra ir tiesūs, platūs, negyvo asfalto pluta padengti…“ („Dienoraščiai be datų“, Just. Marcinkevičius).

Į popietę susirinko tie, kurie nėra abejingi Justinui Marcinkevičiui ir jo kūrybai.

Skaitymus pradėjo Nemajūnų dienos centro vaikai, vadovaujami Beatos Klimavičienės. Jie atliko dainą pagal Justino Marcinkevičiaus eiles „Tai gražiai mane augino…“

Nemajūnų bibliotekos vyr. bibliotekininkė Danguolė Straukuvienė priminė faktus iš poeto biografijos ir kūrybos, paskaitė eilėraštį „Mano knygelės“, skirtą patiems mažiausiems skaitytojams. Ištraukas iš poemų „Kraujas ir pelenai“, „Devyni broliai“ skaitė bibliotekos skaitytojos Ona Valerija Grybauskienė ir Halina Bunevičienė. Poeto eiles skaitė Nemajūnų bibliotekos skaitytojos Angelė Kederienė, Ona Valerija Grybauskienė, Milda Dabašinskienė, Aušra Šliaužienė, Halina Bunevičienė.

Skaitymus paįvairino Genutės Marčiulionienės ir Marijos Karosienės duetas. Jos atliko keletą dainų pagal Justino Marcinkevičiaus eiles. Dvi dainas padainavo ir bibliotekos skaitytoja Adelė Kazakevičienė.

Popietės metu buvo galima apžiūrėti ir parodą, skirtą gerbiamam poetui, susipažinti su jo knygomis ir knygomis apie jį.

Renginio pabaigoje Nemajūnų bibliotekos vyr. bibliotekininkė D. Straukuvienė padėkojo visiems atėjusiems į skaitymus, skaičiusiems eiles ir nors šiek tiek prisilietusiems prie poeto kūrybos. Bibliotekos vedėja skaitymus užbaigė Justino Marcinkevičiaus žodžiais iš knygos „Vėlyvo vėjo vėliavos“: „Manau, kad kiekvieno (o ypač kuriančio) žmogaus tikslas – būti suprastam ir pačiam suprasti.“

Atrodo, kad Nemajūnų bibliotekos skaitytojai šiuos poeto lūkesčius tikrai pateisino.

 

Nemajūnų vyr. bibliotekininkė Danguolė Straukuvienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close