Motinos dienos minėjimai Birštone

Pirmąjį gegužės sekmadienį švenčiame Motinos dieną, sveikiname mūsų mylimas ir brangias mamas, padovanojusias mums gyvybę ir visą gyvenimą.

Gal todėl ši graži šventė švenčiama tokiu metu, kai visa gamta, lyg sveikindama ne tik mūsų mamas, bet ir Motiną žemę, apsipila gražiausiais žiedais.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiekvienais metais Motinos diena gražiai paminima Birštono vienkiemio bendruomenėje. Artėjant šiai gražiai pavasario šventei, balandžio 29-osios vakarą, bendruomenės moterys, mamos ir močiutės susirinko į seniūnijos salę. Gražiais Beatos Klimavičienės karpiniais papuošta scena ir Vilijos Čiapaitės paveikslais nukabinėtos sienos bylojo apie moterišką jautrumą ir subtilumą, apie grožį ir švelnumą, kurį gali dovanoti tik Motina, jos meilė ir atsidavimas.

Susirinkusias mylimas mamas ir močiutes sveikino vaikai, tardami nuoširdžius, tikrus žodžius iš širdies, pilnus meilės, jaudinančius ir priverčiančius nuriedėti išdavikišką ašarą. Ne skausmo, bet laimės, džiaugsmo, kad esame kartu, kad jaučiame ir mylime. Kad turime jas, mūsų be galo mylimas ir mielas mamas.

Mamyčių širdis paglostė Justinos Vabuolytės ir Meldos Levickaitės nepaprastai gražios dainos.

Motinoms skambėjo ir Birštono vienkiemio bendruomenės vyrų bei moterų ansamblių dainos, taip pat Nemajūnų bendruomenės ansamblio ir kapelos padovanota nuotaikinga koncertinė programa.

Motinas su gražia pavasario švente – Motinos diena sveikino ir Birštono savivaldybės mero pavaduotojas, Birštono vienkiemio bendruomenės pirmininkas Vytas Kederys.

Jis Birštono savivaldybės merės Nijolės Dirginčienės ir administracijos direktoriaus Valentino Vinco Revucko vardu pasveikino Motinos dienos proga daugiavaikę motiną Romutę Vinkšnienę, įteikė padėką ir puokštę gėlių. R. Vinkšnienė ne tik užaugino ir gražiai išauklėjo šešis savo vaikus, bet ir yra aktyvi bendruomenės narė, dainuoja moterų ansamblyje.

Balandžio 30 dieną Motinos dienos minėjimas ir meno saviveiklos mėgėjų koncertas vyko Birštono kultūros centre, o gegužės 3 dieną – koncertas Birštono kurhauze.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close