Sukosi „Vėjo malūneliai“

Po neilgos pertraukos vėl atgaivinta „Vėjo malūnėlių“ šventė Prienų kultūros ir laisvalaikio centre sulaukė daug gražaus ir šoklaus jaunimo iš Sūduvos ir Dzūkijos paribių.

 DSC01182

Su pavasariškais pasveikinimais ir palinkėjimais geros nuotaikos bei smagaus šokio atvyko Prienų rajono savivaldybės administracijos Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis.

Pirmieji „vėjo malūnėlius“ įsuko Balbieriškio pagrindinės mokyklos pradinių klasių liaudies šokių būrelis „Ringutis“ (vad. Ramutė Švedienė). Vaikai sušoko šokius „Ciceliukė Marceliukė“ ir „Pliauškutis“. Folklorinius šokius „Gyvatas“ ir „Dirižablis“ žiūrovams dovanojo Prienų kultūros ir laisvalaikio centro liaudiškų šokių grupė „Pliauškutis“ (vad. Rasa Jurevičienė).

Pavasarinę šventę tęsė Prienų kultūros ir laisvalaikio centro šokių ansamblio „Trapukas“ jaunių grupė „Kalvelis“ (vad . Darius Žilinskas) ir 1 c klasės šokių kolektyvas iš Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos (vad. Alma Liutkienė) – vienas iš jauniausių kolektyvų, susibūręs prieš kiek daugiau nei pusę metų, bet jau spėjęs sušokti rajoninėje šokių šventėje „Suk suk ratelį“ ir liaudies šokių varžytuvėse „Patrepsynė“.

Gera nuotaika ir smagiu šėlsmu scenoje neatsiliko dar vienas lietuvių liaudies šokių kolektyvas iš Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos (vad. Dovilė Šatienė). Kaip sakė šventės vedėja mokytoja Daiva Radzevičienė, šie šokėjėliai visur suspėja – ir svečius iš svetur pašokdinti, ir miesto šventėje linksmintis, ir dalyvauti varžytuvėse nuo Garliavos iki Šiaulių ir Marijampolės. Šventėje jie šoko du šokius: „Blezdingėlę “ ir „Gyvatarą“.

Prienų „GS“ šokių studija iš Prienų lopšelio-darželio „Pasaka“, susikūrusi 2012 metais, savo repertuare sukaupė gausų šokių lobyną. Vadovė Gina Kareivaitė įveda įvairias šokių stiliaus kompozicijas, kurių dalį žiūrovai pamatė linksmuose „Kiškučių“ ir „Kaubojų“ pasirodymuose.

Nuo 2009 m. Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centre šiuolaikinį šokį puoselėja miestelio merginos, savo grupę pavadinę „Fidema“. Grupės siela ir vadovė Danguolė Raulinaitytė, kurianti choreografines kompozicijas, šventės proga su grupe dovanojo šokius „Trio – nuotaikos pliūpsnis“ ir „Šok ir nesustok“.

Šventei linksmumo, spalvingumo ir modernumo suteikė Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos šiuolaikinių šokių būrelis „Sprigtas“, kuris gyvuoja nuo 2010 metų. Jame Ginos Kareivaitės kurtas šokio kompozicijas šoka 1– 4 klasių mokiniai, šventėje „Vėjo malūnėliai“ sušokę „Mokykloje“ ir „Mama Afrika“.

„Vėjo malūnėliai“ sulaukė ir mielų svečių. Keletą puikių klasikinių šokių dovanojo Alytaus jaunimo centro baleto studija „Jete“ (Žate) su vadove Raminta Parchomenkiene.

Šokio spalvų mozaiką užbaigė sportinio ir šiuolaikinio šokio studija „Feniksas“ (vad. Iveta Trainytė), leidusi pajusti pavasarinės gatvės šurmulį ir gaivą.

Deja, puikus, daug džiaugsmingų emocijų dovanojęs renginys baigėsi, nors žiūrovai dar ilgai būtų ploję ir mažiems, ir didesniems šokėjėliams. Nuskambėjus paskutiniams muzikos akordams, l.e.p. Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktorė Ligita Gediminienė pasveikino visus šokėjus ir žiūrovus su Tarptautine šokio diena, padėkojo už sukurtą nuostabaus šokio šventę ir kartu su Savivaldybės kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėju Rimantu Šiugždiniu įteikė padėkas visiems kolektyvų vadovams. Gėlėmis papuoštas nuoširdus ačiū tartas festivalio sumanytojai, jos koordinatorei Rasai Jurevičienei.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close