Kultūros dienos proga – padėkos ir valdžios dėmesys kultūros darbuotojams (GALERIJA)

Balandžio 15-ąją Prienuose buvo paminėta profesinė kultūros baruose dirbančių žmonių šventė – Pasaulinė kultūros diena. Jos simbolis – baltas balandis – tapo ir renginio pavadinimu – „Baltas paukštis“.

DSC_9644

galerija0906

Priešpiet Prienų rajono savivaldybės Laisvės aikštėje, skambant Ramunės Liutvynskienės ir Kasparo Kurtovo atliekamai dainai „Baltas paukštis“, iškilmingai buvo pakelta Taikos vėliava. Jos plazdėjimą ir dainos aidą į tolį nuskraidino iš kultūros darbuotojų rankų pakilę balti balandžiai.

Pasaulinė kultūros diena – tai proga visiems kartu pasidžiaugti savo rajono kultūros žmonėmis, kurie kultūrą kuria kasdienine savo veikla. Kultūros įstaigų darbuotojus bei šią dieną kartu paminėti susirinkusius miesto gyventojus ir Laisvės aikštėje, ir vakaro renginyje Kultūros ir laisvalaikio centre sveikino rajono savivaldybės ir Seimo atstovai. Neblėstančios energijos, kantrybės, sėkmės ir gerų sumanymų kultūros darbuotojams linkėjo buvęs meras Vytas Bujanauskas, mero patarėjas Raimundas Markūnas, buvęs administracijos direktorius Algis Marcinkevičius, Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis. LR Seimo narys Andrius Palionis kartu su padėjėja Vale Petkevičiene atvyko ne tik pasveikinti, bet ir įteikė kultūros atstovams padėkas.

Pirmieji padėkas išdalino Prienų rajono savivaldybės vadovai. Už pareigingumą, iniciatyvumą ir atsakingą požiūrį į darbą padėkos buvo įteiktosPrienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos ir jos padalinių darbuotojams: metodininkei Daliai Bredelienei, Informacijos skyriaus vyresniajai bibliografei Jūratei Anankienei, Vaikų literatūros skyriaus vyresniajai bibliotekininkei Zitai Legeckienei, Aptarnavimo skyriaus vedėjai Vidai Paulauskienei, Dokumentų komplektavimo ir katalogavimo skyriaus bibliotekininkei Rimantei Kavaliauskienei, Sūkurių bibliotekos bibliotekininkei Sonatai Juodžiukynienei, Užuguosčio bibliotekos bibliotekininkei Rasai Žvirblienei, Ašmintos bibliotekos bibliotekininkei Rasai Šiugždinienei.

Padėkos įteiktos ir Prienų krašto muziejaus darbuotojams: Nijolei Stotnienei, Zenonui Strielkūnui, Ernestai Juodsnukytei.

Valdžios dėmesio bei padėkų už gerą ir profesionalų darbą sulaukė gausus būrys rajono kultūros atstovų. Padėkos raštai įteikti: Rūtai Levinskienei, Laimai Degutienei, Daivai Radzevičienei, Renatai Žibienei, Onai Mikulskienei, Juozui Vaišniui, Ligitai Gediminienei, Nijolei Žolynienei, Mindaugui Bartusevičiui, Artūrui Petraškai, Daivai Alaveckienei, Daliui Pasaravičiui, Ingridai Valentienei, Angelei Jaruševičienei, Vytautui Remeikai, Nerijui Kisieliui, Vidai Beliukevičienei, Ramūnui Škirkai, Gitanai Dimšienei, Ramintai Grėbliauskienei, Birutei Kazakevičienei.

Pasaulinės kultūros dienos proga Prienų rajono savivaldybės kultūros ir laisvalaikio centrų meno kolektyvams buvo įteikti I, II, III arba IV kategorijų sertifikatai, kurie suteikiami įvertinus kolektyvų meninį lygį ir pasiektus rezultatus. Tokie sertifikatai buvo įteikti 20-čiai vaikų, suaugusiųjų ir mišrių kolektyvų, kuriuos vienija 388 dalyviai ir 25 meno vadovai.

Šventinį renginį dainomis papuošė Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro kvartetas, o jį vainikavo grupės „Hiperbolė Tributeband“ koncertas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close