„Kai laša dienomis į širdį…“

Balandžio 10 dieną jiezniečiai poezijos mylėtojai buvo pakviesti į jausmingą ir šiltą susitikimą su trimis kūrėjomis: Egmile – Egle Miliušyte-Brazdžiūne, Vėjūne – Virginija Kuncaite-Kuzmickiene, Karile – Regina Palevičiene. Kaip sakė Vėjūnė, visas tris poetes į vieną draugišką būrelį sujungė meilė poezijai: susitikę jos knygos pristatyme moterys ėmė bendrauti ir toliau, dalinasi idėjomis, patirtimis, kartu rengia susitikimus su skaitytojais. O tai labai svarbu, nes, pasak kūrėjų, poeto pasakytus žodžius klausytojai pripildo gyvybės, stiprios geros energijos, kuri su kaupu sugrįžta į sielą.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kas jos, šios mielos, malonios ir kūrybingos moterys? Be abejo, galima paminėti kiekvienos gimimo datą ar vietą, biografijos detales, tačiau, anot Egmilės, už jas kalba jų eilėraščiai. Atidūs klausytojai pajuto juose labai daug – tai, ką galima būtų pasakyti ir dviem trim paprastais žodžiais, ir tai, kam neužtektų to trumpo susitikimo su jiezniečiais. O išgirsti švelnias ir šelmiškas, skaudžias ir guodžiančias, širdį paliečiančias eiles susirinko nemažas būrelis įvairaus amžiaus žmonių. Jie labai atidžiai klausėsi savo kūrybą skaitančių moterų, negailėjo joms plojimų ir padėkų. Po renginio daug kas dar liko pasikalbėti su kūrėjomis, panoro įsigyti jų išleistų knygų su autografais. Poetės sakė esančios sužavėtos miesto grožio, žmonių nuoširdumo ir malonaus priėmimo, pažadėjo neužmiršti šio krašto ir jame vėl kada nors apsilankyti.

Su Jiezną aplankiusiomis poetėmis susitiks ir daugiau Prienų rajono žmonių, nes jų turas tęsiasi, o renginius remia mecenatas ir globėjas Ramūnas Karbauskis. Kaip sakė viešnios, poezija – mylima ir vertinama, nes labai daug žmonių ne tik mėgsta ją skaityti ar klausyti, bet ir stengiasi paremti knygų leidybą. Tik tokių kilnios dvasios žmonių dėka pasaulį išvysta vis nauja poetų kūryba.

Jiezno bibliotekos informacija

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close