Birštono gimnazijoje atidaryta antra aktyvioji klasė

Balandžio 9-ąją Birštono gimnazijoje atidaryta antra aktyvioji klasė, kurioje savo žinias pasitelkdami naujausias technologijas gilins gimnazistai. Atidaryme dalyvavo Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Aleksandravičius, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė, „Šviesos“ leidyklos atstovė, projekto vadovė Lina Sergejevienė ir Birštono gimnazijos bei Prienų bendrojo lavinimo mokyklų mokytojai.

 IMG_9861

Projektą pristatė „Šviesos“ leidyklos atstovė, „Aktyviosios klasės“ projekto vadovė Lina Sergejevienė. Ji pažymėjo, kad „Aktyvioji klasė“ – tai interaktyvi kompiuterinė sistema, leidžianti informaciją moksleiviams pateikti patogiau, paprasčiau, efektyviau ir, svarbiausia, įdomiau.

„Šviesos“ leidyklos projektas „Aktyviosios klasės sprendimas“ sukurtas bendradarbiaujant su „Alma litera sprendimais“, Ugdymo plėtotės centru, Mykolo Romerio universitetu bei projekto įrangos tiekėju „Promethean“ ir siekia susieti interaktyviąsias mokymo priemones su leidyklos aktyviuoju turiniu.

Antrąją aktyviąją klasę Birštono gimnazijoje atidarė, t. y. perkirpo virtualiąją juostelę, gimnazijos direktorius Alvydas Urbanavičius, Birštono savivaldybės mero pavaduotojas J. Aleksandravičius, švietimo skyriaus vedėja A. Žiūraitienė ir aktyviosios klasės įkūrimo iniciatorė mokytoja Nijolė Jakimonienė.

Interaktyviosios klasės sistema sudaryta iš kompiuterio, interaktyviosios lietimui jautrios mokyklinės lentos ir skaitmeninio vaizdo projektoriaus. Aktyviosios klasės sistema papildyta beviele grafine planšete, padedančia mokytojui valdyti kompiuterį ir vaizdą ant lentos būnant bet kurioje klasės vietoje, bei skaitmenine dokumentų kamera, suteikiančia moksleiviams galimybę lentoje išvysti skaitmeninį dokumento atvaizdą. Taip pat yra ir aktyviosios klasės priedai, 32 atsakymo pulteliai, kuriais galima atsakinėti į lentoje užrašytus klausimus. Mokytojas kompiuteriu gali išsiųsti anketinius, testo, kontrolinio darbo klausimus į šiuos pultelius, o kiekvienas moksleivis, pasirinkęs atsakymo variantą, gali į šiuos klausimus atsakyti. Visi surinkti rezultatai parodomi kompiuteryje ir lentoje. L. Sergejevienė paaiškino, kad šioje interaktyvioje lentoje galima ne tik atsakinėti į klausimus, išvesti procentus ir kitais įvairiais pjūviais įvertinti atsakymus, bet ir braižyti įvairias kreives, diagramas, brėžinius. Ir iš karto gali įsitikinti, ar tai teisinga.

Iš tikrųjų buvo labai įdomu dalyvauti improvizuotoje pamokėlėje „Keliauk per pamoką kitaip“, išbandyti, kaip veikia interaktyvioji lenta, kaip mokinys „atsakinėja“ prie lentos. Mokiniais teko pabūti ne vienam mokytojui ir netgi Birštono gimnazijos direktoriui. Tokia neįprasta pamoka patiko visiems mokytojams, o ką jau būtų kalbėti apie vaikus, kurie mėgsta visa, kas nauja ir įdomu.

Birštono savivaldybės mero pavaduotojas J. Aleksandravičius pasidžiaugė, kad į mokyklas atkeliauja naujos technologijos, kad vaikai gali mokytis jau kitaip, tačiau paragino nepamiršti ir individualumo.

Naujovės turi skintis kelią šiame gyvenime, tačiau vaikai neturi užmiršti išmokti ir pačių elementariausių dalykų – skaityti ir rašyti, skaičiuoti. Juk neturėdami po ranka kompiuterio ar elektros, būsime bejėgiai…

L. Sergejevienės nuomone, naujos technologijos padeda siekti geresnių rezultatų. „Gyvename XXI amžiuje, į mokyklos suolus sėda nauja karta, tad akivaizdu, kad kyla nauji iššūkiai ne tik mokiniams, bet ir mokytojams. XXI a. mokinys – komunikuojantis, sprendžiantis problemas, pilietiškas, nuolat besimokantis, globaliai mąstantis, verslus ir raštingas, tad ir jo mokymasis jau turi būti kitoks“, – sakė L. Sergejevienė.

N. Jakimonienė pasakojo, kad 2013 metais aktyvioji klasė atkeliavo į Birštono gimnaziją ir rado pritarimą ne tik mokykloje, bet ir savivaldybėje. „Ko reikia, kad švietimas pasikeistų? Noriu, siekiu, moku – patinka. Jeigu tuo vadovausimės, įvaldysime kompetencijas ir keliausime į rytdieną“, – sakė N. Jakimonienė.

O kokia gi mokytojo misija? Paimti ranką, atverti protą ir formuoti ateitį…

Po trumpos pertraukos vyko seminaras ir mokymai mokytojams.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close