Po „Kūrybines dirbtuves“…

Balandžio 10 dieną Prienų r. Balbieriškio pagrindinės mokyklos Gamtosauginis komitetas (mokiniai, mokytojai, administracijos atstovas, personalo darbuotojai) dalyvavo Lietuvos vaikų ir jaunimo centre vykusiame projekto „Darni mokykla“ renginyje „Kūrybinės dirbtuvės“. Visa komanda, išsiskirsčiusi po vieną ar du narius, aktyviai įsijungė į įvairias kūrybinių dirbtuvių edukacines veiklas. 

100_2104

Pedagogams skirtoje dirbtuvėje „Lyčių stereotipai mokykloje“ vyko diskusijos, buvo atliekamos praktinės užduotys apie lygias galimybes, toleranciją, išankstines nuostatas ir požiūrį į šiuolaikinius mokinius. Tuo pat metu Mėlynojoje salėje „Įelektrintos idėjos“ aktyviajame užsiėmime ir „Protų mūšyje“ buvo pristatyta visuomeninė LESTO veikla, susijusi su tausojančiu požiūriu į žmogų ir gamtos išteklius, į mus supančią aplinką, kurioje daug kas priklauso nuo energijos taupymo. Raudonojoje salėje įsikūrusiose „Teatro dirbtuvėse“ komandos nariai mokėsi tolerancijos, pasitikėjimo vienas kitu, naujų sprendimų ieškojimo, lavino asmenines savybes. Geltonojoje salėje praplėtėme žinias apie plastiko gaminių naudojimą buityje ir slypinčius pavojus. Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos interaktyvioje paskaitoje aiškinomės, kas yra sveikas būstas.

Dirbtuvėje „Susikurk pirkinių maišelį“ gaminome ekologiškus, daugkartinio naudojimo pirkinių maišelius, kuriuos, kaip dovanas, parsivežėme namo. Kitoje dirbtuvėje „Dekoratyvūs EKO sprendimai“ iš įvairių medžiagų, panaudodami daiktus kaip antrines žaliavas ir prikeldami juos naujam gyvenimui, kūrėme meno kūrinius. Džiaugėmės puikiai pavykusiais darbais, kuriais galėsime papuošti namus. Labiausiai patiko dirbtuvėje „Pagalvok, kai perki – rinkis produktus be pavojingų cheminių medžiagų“. Interaktyvioje paskaitoje Baltijos aplinkos forumo specialistai supažindino su pavojingomis cheminėmis medžiagomis, aptinkamomis kasdien naudojamuose gaminiuose. Jie patarė, į ką atkreipti dėmesį renkantis kosmetiką ar buitinę chemiją. Komandos nariai turėjo įveikti ekoženklų labirintą, varžėsi analizuodami produktų etiketes. Diskusijos metu visi rimtai susimąstė apie netinkamo pasirinkimo pasekmes ir galimas alternatyvas.

Grįždami namo užsukome į Trakų pilį, aplankėme Strėvos įgriuvą ir nusileidome į Velnio duobės pažintinį taką. „Kūrybinėse dirbtuvėse“ įgytas žinias ir patirtį pritaikysime savo mokyklos gamtosauginėje veikloje. Už sudarytą galimybę vykti į Vilnių dėkojame mokyklos direktoriui Stasiui Valančiui ir gamtosauginės veiklos koordinatorei Neringai Zujienei.

                                                Prienų r. Balbieriškio pagrindinės mokyklos Gamtosauginio komiteto pirmininkė Ona Žvaliauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close