Senas padangas palikite ten, kur gaunate naujas

Dėl to, kur dėti senas nereikalingas padangas, net nereikėtų sukti galvos, mat senųjų vieta ten, kur gaunate naujas: nesvarbu, ar tai būtų specializuota padangų parduotuvė, prekybos centras ar autoservisas.

IMG_0964šiukšlės

Bet kuri padangomis prekiaujanti įmonė senąsias padangas privalo priimti nemokamai, o bet kuris šias padangas ne vietoje išmetęs vairuotojas rizikuoja gauti beveik 145 eurų baudą už išmestas keturias padangas. Už ne vietoje išmestą toną padangų gresia bauda nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių eurų. Tad ar verta rizikuoti?

Kartais vairuotojai skundžiasi, kad maži autoservisai ar kitos smulkios įmonės nenori priimti senų padangų arba reikalauja už tai mokesčio. Toks jų elgesys prieštarauja teisės aktams, numatantiems, kad visi padangų platintojai privalo nemokamai priimti tiek senų padangų, kiek jų perkama naujų.

Tačiau jei namuose turite sukaupę daugiau padangų, negu keičiate naujomis, ir norite tomis senosiomis saugiai atsikratyti, negadinkite nei savo nervų nei aplinkos vaizdo palikdami padangas pamiškėse ar pakelėse.

Juk vis tiek jas jau vežate, tad daug paprasčiau pavažiuoti iki artimiausios stambiųjų atliekų surinkimo aikštelės – jų yra kiekvienoje savivaldybėje ir net ne po vieną. Šiose aikštelėse padangos iš gyventojų taip pat priimamos nemokamai, tačiau jų tvarkymas į bendrą rinkliavą nėra įskaičiuotas ir dėl to ji didėja.

„Pirkdami naujas padangas iš karto sumokame ir už jų tvarkymą – tai įskaičiuota į padangos kainą. Tad palikdami senas padangas jų platintojams užsitikriname, kad kartą mūsų jau sumokėti pinigai nenuėjo veltui“, – sako Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro direktorius Algirdas Reipas.

Aplinkos ministerija primena, kad juridiniai asmenys turėtų kreiptis į padangų atliekas tvarkančią įmonę ir senas padangas atiduoti pagal padangų atliekų perdirbimo ir panaudojimo sutartį.

O Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamentas praneša, kad nuo balandžio 1 dienos pradeda akciją „Garažiukas“, kurios tikslas – užtikrinti atliekų tvarkymą autotransporto priežiūros ir remonto sektoriuje ir užkirsti kelią aplinkos teršimui transporto priemonių atliekomis.

Tad padangų tvarkymas pavasarį atsiduria po padidinamuoju stiklu. Norint išvengti problemų ir nemalonumų, po juo geriau nepatekti.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close