Prienų rajono gyventojai kviečiami į Nacionalinį miškasodį „Kad giria žaliuotų“

Visi Prienų rajono gyventojai bei įmonės šių metų balandžio 20 d., šeštadienį, 10 val. kviečiami prisijungti prie Nacionalinio miškasodžio „Kad giria žaliuotų“, kurio metu visoje Lietuvoje bus sodinama 100 girių. Toks sodinamų plotų skaičius pasirinktas ne veltui – šiais metais tradicinis Valstybinių miškų urėdijos organizuojamas miškasodis yra skirtas Lietuvos dainų šventės šimtmečiui. Prieniškiai medžius sodinti kviečiami Sudvajų, Dušnionių ir Meškapievio II-oje girininkijose. Registruotis į sodinimą galima adresu www.registracija.vmu.lt.

Nacionalinis miškasodis – dešimtmečius skaičiuojanti tradicija, kurios metu miškininkai kviečia visuomenę susipažinti su medžių sodinimo technologijomis bei miškininkų darbu ir savomis rankomis prisidėti prie šalies miškų atkūrimo bei įveisimo. Medelių sodinimo šventė kilniam tikslui kasmet suburia įvairaus amžiaus bei profesijų visoje Lietuvoje gyvenančius žmones, mylinčius gamtą ir norinčius prisidėti prie šalies miškingumo didinimo. Savo laiką prasmingam tikslui skiria organizacijos ir verslai, o šiemet, Nacionaliniam miškasodžiui kviečiant minėti Dainų šventės šimtmetį, tikimasi rekordinio kiekio dalyvių.

Tema „Kad giria žaliuotų“ šių metų Nacionaliniam miškasodžiui pasirinkta ne veltui. Lygiai taip pat pavadinta ir birželio 29 – liepos 6 d. vyksianti Lietuvos dainų šventė, kurioje kiekvieną sykį dalyvauja ir didelis būrys prieniškių. Ši tema yra įkvėpta legendinės Juozo Gudavičiaus dainos „Kur giria žaliuoja“, laikomos neoficialiu Lietuvos dainų šventės himnu. „Kad giria žaliuotų“ – tema, kurią reiktų suvokti ne kaip šūkį, o kaip bendruomenės tikslą, kaip pareigą susitelkti ir išsaugoti mūsų gamtą ir kultūrą ateinančioms Lietuvos kartoms. Taigi ir Nacionalinis miškasodis šiemet kviečia ne tik tradiciškai atsodinti miškus, bet ir tapti šimtmetį mininčios Lietuvos dainų šventės dalimi.

Nacionaliniame miškasodyje balandžio 20 d. miško sodinimas vyks poromis. Planuojama, kad per vieną valandą žmonių pora pasodins 100–200 medelių, o pats sodinimas vyks iki 2 valandų. Vietoje esantys Valstybinės miškų urėdijos darbuotojai susirinkusiems suteiks medžių sodinukus ir apmokys, kaip tinkamai juos pasodinti. Dalyviams tereikia atsivežti savo darbo pirštines ir pasirūpinti neperšlampama avalyne, o esant galimybei, atsivežti ir kastuvą.

Nacionalinį miškasodį organizuoja Valstybinių miškų urėdija, Lietuvos nacionalinis kultūros centras ir Aplinkos ministerija.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close