Konkursas-akcija „Paukščiai grįžta namo“ buvo sėkmingas

Generalinės miškų urėdijos organizuotą akciją „Paukščiai grįžta namo“ vainikavo didelis ir gražus renginys, kurio metu buvo iškelta daugybė inkilų ant Puškorių piliakalnio ir parke, taip pat pagerbti ir apdovanoti videofilmukų konkurso laureatai. Laureatų vardus pelnė ir dviejų Prienų rajono mokyklų – Jiezno gimnazijos ir Balbieriškio pagrindinės mokyklos – mokiniai, jaunieji miško bičiuliai. Šie vaikai ir jų mokytojos vyko į respublikinį renginį atsiimti apdovanojimų.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šventės dalyviai susirinko Vilniuje, Pavilnių ir Verkių regioniniame parke prie Puškorių piliakalnio. Visi jaunieji miško bičiuliai atsivežė gražiausius inkilėlius paukščiams, kuriuos pirmiausia išdėliojo ant piliakalnio laiptų.

Mokinius, mokytojus ir urėdijų atstovus pasveikino Generalinės urėdijos prie Aplinkos ministerijos vyriausiasis patarėjas Andrius Vancevičius, o Pavilnių ir Verkių regioninio parko direktorė Vida Petiukovienė trumpai pristatė šios vietovės istoriją ir supažindino su lankytinomis vietomis.

Šioje gražioje šventėje viešėjo ir tautodailininkas, medžio drožėjas bei skulptorius Jonas Bugailiškis. Jis supažindino su inkilų gamybos ypatumais, paskirtimi, o vieną inkilą padarė tikru simboliu – visų delegacijų atstovai turėjo ant jo ką nors užrašyti. Beje, ir pats inkilas, vėliau įkeltas į medį piliakalnio papėdėje, buvo ne įprastas, o žuvies formos. Kas jame apsigyvens – neaišku, reikia vasarą atvykti ir pasižiūrėti.

Mokiniai, pasidaliję grupelėmis, inkilus kėlė ir ant paties piliakalnio augančiuose medžiuose, ir kalno papėdėje.

Po tokio sunkaus ir atsakingo darbo visų laukė vaišės – karšta arbata ir skanūs kibinai.

Pasistiprinę visi važiavo į Vilniaus centrą, kur Generalinės miškų urėdijos konferencijų salėje vyko apdovanojimų ceremonija.

Mokinius ir jų mokytojus sveikino pats LR aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas ir Generalinės urėdijos prie Aplinkos ministerijos urėdas Rimantas Prūsaitis. Ministras pasidžiaugė, kad akcijos „Paukščiai grįžta namo“ metu Lietuvos miškai praturtėjo ne vienu tūkstančiu inkilų, padidėjo paukščių populiacija, taip pat atsirado dar daugiau miško bičiulių ir draugų, kurie sukūrė ir nuotaikingus filmukus.

Generalinis urėdas R. Prūsaitis sakė, kad yra patenkintas šia gražia ir prasminga jau trečius metus vykdoma akcija, kuri, manoma, taps tradicine iš šiltų kraštų grįžtančių paukščių sutiktuvių švente.

Prieš prasidedant apdovanojimų ceremonijai susirinkę mokiniai galėjo peržiūrėti visus geriausius filmukus, pasijuokti ir pasidžiaugti vieni kitų laimėjimais, pasisemti idėjų ateičiai. Iš tikrųjų atrodė, kad kurti šiuos filmukus vaikams buvo labai linksma ir smagu.

Generalinio miškų urėdo sudaryta komisija, kuriai pirmininkavo vyriausiasis patarėjas Andrius Vancevičius, o jos nariai buvo Teisės, personalo ir komunikacijos skyriaus vyriausieji specialistai Medardas Trimonis ir Solveiga Potapovienė, Miško atkūrimo ir apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Eglė Mankevičienė ir Bendrojo skyriaus vyriausioji specialistė Indrė Radžiukynienė, įvertino 43 videofilmukus ir atrinko 9 pačius geriausius.

Renginį vedusi dainininkė Vaida Genytė sakė, kad konkursui savo kūrinius pateikė ne tik jaunieji miško bičiuliai, bet ir jaunieji policijos rėmėjai iš Kelmės rajono Liolių pagrindinės mokyklos. Labai malonu, kad vaikai kurdami siužetus mokosi pažinti, suprasti ir mylėti gamtą.

VĮ Prienų miškų urėdijos ryšių su visuomene specialistas Kastytis Tarasevičius džiaugėsi, kad net dviejų rajono mokyklų mokinių darbai pateko tarp geriausiųjų.

Už muzikos ir vaizdo sintezę kūrinyje „Kviečiu pavasarį“ laureate tapo Prienų rajono Balbieriškio pagrindinės mokyklos jaunųjų miško bičiulių būrelio „Ąžuoliukas“ narė Martyna Marčiukaitytė. Būrelio vadovė mokytoja Irena Petraškienė pasakojo, jog mintis sukurti muzikinį filmuką kilo todėl, kad Martyna lanko muzikos mokyklą ir groja smuiku. Iš tikrųjų labai gražus, neįprastas kūrinėlis buvo mielas ne tik komisijai.

Už ekologiškus gero inkilo ir paukščių sriubos receptus kūrinyje „Mąstyk žaliai“ laureatais tapo ir Jiezno gimnazijos Prienų JMB sambūrio nariai Inesa Ruzgytė ir Dominykas Daunoras. Jiezniečių kūrinėlis labai tikroviškas, nes jį kuriant dalyvavo ir kuratorius, „Verknės“ girininkijos girininkas Aurimas Bartuška.

Laureatai labai džiaugėsi vertingomis dovanomis, kurias įteikė aplinkos ministras K. Trečiokas bei generalinis urėdas R. Prūsaitis, ir šauniu V. Genytės koncertu.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close