Visi turi žinoti saugaus darbo reikalavimus

Kovo 26 dieną VĮ Prienų miškų urėdijoje vyko darbų saugos seminaras, kuriame dalyvavo urėdijos atsakingi darbuotojai ir individualių bei personalinių įmonių atstovai iš Prienų, Birštono ir Alytaus savivaldybių.

 

LR valstybinės darbo inspekcijos Kauno skyriaus vyriausioji darbo inspektorė Kristina Obolevičienė susirinkusiuosius supažindino su Rainforest Alliance bendrojo standarto vertinant miškų tvarkymą Lietuvoje (FM-32–Lietuva, versija 3,0) pakartotine analize, taip pat pristatė darbų saugos reikalavimus, nustatytus Lietuvos standarte.

Lektorė pažymėjo, kad nelaimingi atsitikimai įvyksta tada, kai ne viskas padaroma, kai nesilaikoma reikalavimų, kurie nustatyti vykdant miško darbus. Taip pat buvo akcentuota, kokių transportavimo taisyklių reikia laikytis išvežant medieną iš miško, stengtis neperkrauti transporto priemonės.

Specialistė supažindino su nelaimingų atsitikimų tyrimų nuostatuose padarytais pakeitimais, kuriuos reikia žinoti vykdant ruošos darbus miške.

Darbdavys turi žinoti, kokias formas pildyti įvykus nelaimingam atsitikimui, kaip nustatyti, kada tai atsitiko – darbe ar pakeliui į darbą. Vienus atvejus tiria Darbo inspekcija, kitus – darbdavys. Taip pat darbdavys turi nustatyti, kaip bus instruktuojami ar apmokomi darbuotojus, kaip pildomi žurnalai ir kt.

Į seminaro darbotvarkę buvo įtraukti konkretūs darbų saugos reikalavimai miško ruošos įmonėms, nelaimingų atsitikimų analizė miško ruošos darbuose ir nelaimingų atsitikimų prevencija, mokymai darbuotojų profesinės rizikos vertinimo tema.

Teisiniais klausimais susirinkusiuosius konsultavo bei atsakė į dominančius klausimus vyresnioji darbo inspektorė Mantė Ajauskienė.

Ir seminaro metu, ir po jo individualių ir personalinių įmonių vadovai ar atstovai galėjo klausti, analizuoti vieną ar kitą situaciją. Susirinkusieji priėjo bendrą nuomonę, kad saugaus darbo reikalavimus reikia ne tik žinoti, bet ir jų laikytis. O tokie seminarai ir mokymai yra labai reikalingi.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close