Ruduo akį vilioja besikeičiančiomis spalvomis, džiugina derliaus gausa. Tad spalio 12 dieną Ašmintos bibliotekininkė Rasa Šiugždinienė ir etnokultūros būrelio vadovė mokytoja Rasa Vaitauskaitė pakvietė vaikučius prie Rudenėlio vaišių stalo.

Vaikai susipažino su duonos kepimo papročiais, vaišinosi namine duona, užtepta sviestu, ir iš avižinių miltų keptais paplotėliais.

Susipažinę su senovės žmonių papročiais, Ašmintos pradinio ugdymo skyriaus mokiniai spalio 22-24 dienomis ruošėsi derliaus šventei ir į rudeninę gėrybių parodą nešė didžiulius moliūgus, cukinijas, bulves, morkas, raudonskruosčius obuolius ir kitas gėrybes. O patys darbščiausieji iš daržovių ir vaisių pagamino įvairiausių darbelių.

Spalio 24 dieną visus į Rudenėlio šventę pakvietė Ašmintos laisvalaikio salės renginių organizatorė Rima Vilkienė, kuri prisistatė dosniąja Dėdės Derliaus pagalbininke. O dosni ji buvo ne tik vaišių, bet ir  įdomiausių užduočių, mįslių, patarlių, dainelių, žaidimų.

Mokiniai, padedami mokytojų R. Vaitauskaitės, R. Margelevičiūtės, V. Žiūkienės, šoko, dainavo, linksminosi ir džiaugėsi rudens gėrybėmis bei linksmybėmis.

Šventės pabaigoje visi sukūrė „Rudens draugystės medį“, kuris simbolizavo gausų derlių, darbštumą, gerumą ir išmintį.

 

Rasa Vaitauskaitė,

pradinių klasių vyr. mokytoja

Rima Vilkienė,

Ašmintos laisvalaikio salės renginių organizatorė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close