Dienos projektas ,,Gyvenk sveikai“

Mokykloje vaikas mokomas įvairių dalykų, kurie lavina mąstymą, skatina pažinti pasaulį. Ne mažiau svarbus yra savęs pažinimas. Svarbu įvertinti savo sveikatą ir ją stiprinti. Norėdami pakeisti vaikų požiūrį į sveikatą, turime juos mokyti rūpintis sveikata, ugdyti sveiko gyvenimo būdą.

Pradinėse klasėse mokomoji medžiaga turi būti pateikta patraukliai, įdomiai, todėl mokiniai dalyvavo dienos projekte ,,Gyvenk sveikai“.

Keletą metų mokykloje vyko sveikos mitybos dienos. Šiemet pradinių klasių mokytojų organizuoti užsiėmimai prasiplėtė sveikos gyvensenos, vaikų saugumo temomis. Diena prasidėjo bendra pamoka, kurios metu teko prisiminti sveikos mitybos piramidę ir ją užpildyti. Mažiausieji piešė, spalvino, karpė ir klijavo produktus pagal grupes. Vyresnieji sprendė matematines užduotis, rebusus sveikatos, saugumo temomis. Po to sporto būrelio vadovė R. Petkevičienė visus pakvietė dalyvauti lanko sukimo, šokinėjimo per šokdynę, estafečių, kvadrato tarp 2-4 kl. mokinių varžybose.

Rungčių nugalėtojai neliko be padėkos raštų. Ketvirtokai savo kabinete surengė sveiko maisto degustaciją. Dienos apibendrinimui pradinių klasių vyr. mokytoja L. Astrauskaitė pristatė skaidrių ciklą ,,Saugi aplinka – sveikas vaikas“.

Pasivaišinę gražuoliais rudeninio sodo obuoliais, palinkėję vienas kitam gero savaitgalio, skirstėmės namolio.  

 

Laima Astrauskaitė,

Šilavoto pagrindinės mokyklos

pradinių klasių vyr. mokytoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close