Karžygiai ir gyvūnai atbudo vaikų lūpose (GALERIJA)

Trečiadienio rytą Prienų kultūros ir laisvalaikio centre nušvito vaikų šypsenos, girdėjosi ir senos, po mūsų kraštą skambėjusios dainos.

DSC_1466

 

galerija0906

Prienuose prasidėjo Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkursas „Tramtatulis“, skirtas Etnografinių regionų metams. Būtent trečiadienį jaunieji dainorėliai, muzikantai bei pasakoriai iš viso rajono sugužėjo į pirmąjį, rajoninį, konkurso turą. Jame dalyvauti panoro nei daug, nei mažai – 29 dalyviai. Tai rekordinis dalyvių skaičius, rodantis, kad kraštiečiai vis labiau jaučia norą prisijungti prie lietuvių tautos istorijos ir kultūros kūrimo.

Tautiškais rūbais pasipuošę jaunieji atlikėjai nupūtė storą dulkių sluoksnį nuo senų krašto ir Lietuvos dainų. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre skambėjo ir prie balanos liūliuotos lopšinės, ir dainos, menančios neaprėpiamą lietuviškos gamtos pasaulį bei sunkesnius nuolat kitų tautų draskomos mylimos gimtinės laikus.

O pasakoriai porino apie kilnius karžygius, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikus ir apie tuos mažus, tačiau didelį darbą nudirbančius žaliųjų lankų gyventojus.

Greitai besikeičiantys atlikėjai nemažai darbo davė ir juos vertinusiai komisijai – Lietuvos liaudies kultūros centro folkloro poskyrio konsultantei, mokytojai ekspertei, konkurso „Tramtatulis“ sumanytojai, komisijos pirmininkei Giedrei Ramunei Pečiulienei, Prienų rajono savivaldybės Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjui Rimantui Šiugždiniui bei Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktoriaus pavaduotojai kultūrinei veiklai Ligitai Gediminienei.

Nors dalyvių buvo daug, tačiau labai greitai paaiškėjo, kas atstovaus Prienų rajonui regioniniame konkurso ture, kuris jau greitai vyks taip pat Prienuose.

Į kitą konkurso etapą pateko 10 dalyvių: Prienų kultūros ir laisvalaikio centro pasakotojas Dovydas Jurevičius (vad. Rasa Jurevičienė), Jiezno muzikos mokyklos dainininkės Skaistė Ardavičiūtė, Erika Švenčionytė ir Aurelija Šimkutė (mokyt. Laimutė Benokraitienė), Jiezno gimnazijos pasakotojas Gytis Dubovikas (mokyt. Nijolė Kuliešienė), Skriaudžių pagrindinės mokyklos lumzdelininkė Gintarė Kazakevičiūtė (mokyt. Dalia Venckienė), Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos dainininkė Gabija Sodaitytė (mokyt. Alma Liutkienė), Jiezno kultūros ir laisvalaikio centro dainininkas Nojus Valenta (vad. Ingrida Valentienė), Prienų meno mokyklos muzikantas Dovydas Bukevičius (mokyt. Algirdas Seniūnas), Prienų „Žiburio“ gimnazijos dainininkai Kamilė Bandonytė (mokyt. Roma Ruočkienė), Dominykas Baronas ir Vytautas Mitkevičius (mokyt. R. Ruočkienė).

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close