„Ir neleisk mūsų gundyti, bet gelbėk mus nuo pikto“

Iš Evangelijos pagal Matą, 6 skyrius, 13 eilutė

Pernai žiemą vienoje Monrealio kavinių vienas studentas, vardu Simonas, man pasakoja savo atsivertimo ir krikšto istoriją, patirtą dvidešimties.

„Labiausiai, kas pasikeitė, man, tapus krikščioniu – tai mano santykis su blogiu. Anksčiau blogis visada būdavo kitų: kaimynų, dėstytojų, politikų, visuomenės, galingųjų, žiniasklaidos. Kiti buvo rasistai, egoistai, individualistai. Aš – niekada.

Nežinau kodėl, bet vieną dieną, žvelgdamas į mažą, močiutės padovanotą, kryželį, nesuprantamu būdu suvokiau, kad blogį taip pat kuriu ir aš. Visas mano gyvenimo blogis, kaip kokie miltų gumuliukai blynų tešloje, iškilo man priešais akis. Galėjau būti sutraiškytas viso šito blogio, kaip kaltasis, bet supratau esąs mylimas, kaip sūnus. Besąlygiškai.

Jis nuo kryžiaus geranoriškai žvelgė į mane, o aš, žvelgdamas į Jį, galėjau pamatyti blogį, kurį dariau. Per šešis mėnesius atsiprašiau kiekvieno, kurį buvau įskaudinęs. Kai kurie žvelgė į mane kaip į kvailelį, bet taip pat buvo ir stebuklingų atsiliepimų!

Pagundos niekur nedingo. Priešingai – kuo arčiau einu prie Dievo, tuo labiau esu gundomas to, kas nėra Dievas. Kaip sako apaštalas Jokūbas savo laiške, „Ir nė vienas gundomas tenesako: „Aš esu Dievo gundomas“. Dievas negali būti gundomas į pikta ir pats nieko negundo. Kiekvienas yra gundomas, savo geismo pagrobtas ir suviliotas“ (Jok 1, 13-14).

Tačiau dabar aš žinau, jog nekovoju vienas, nes Krikštu Dievas sudarė su manimi amžiną sąjungą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close