Pradedame atrasti ir pažinti savo gimtąjį kraštą

Tautiškumas, patriotiškumas, pilietiškumas nedalomai siejamas su savo krašto pažinimu. Tik uždegus mokinių širdyse meilę ir prisirišimą prie tėviškės, gimtojo krašto, galime tikėtis vaiką busiant savo tautos patriotą. Šiandien svarbu ugdyti asmenybę, ne tik besididžiuojančią savo gimtuoju kraštu, bet ir suvokiančią save, kaip krašto puoselėtoją. Kad galėtume didžiuotis dalykais, kurie yra aplink mus, juos pirmiausia reikia atrasti, pamatyti, pažinti, išgirsti, pajausti.

DSCF5889 (1)

Birštono vienkiemio darželyje-mokykloje vasario 13 dieną mokyklos bendruomenei buvo pristatytas kraštotyrinis projektas “Atrask ir pažink“. Projektas planuojamas vykdyti penkerius metus, įntegruojant numatytas veiklas į formalųjį, neformalųjį ugdymą ir kitas mokyklos programas. Projekto tikslas – domėtis ir pažinti savo kraštą. Projekto veiklos įtrauks visą mokyklos bendruomenę – pedagogus, ugdytinius, tėvus, mokyklos administraciją bei darbuotojus. Mokyklai Birštono seniūnijos žemėlapį padovanojo ir projekto globėjo būti bei įsitraukti į projekto veiklas pažadėjo renginio svečias vicemeras J. Aleksandravičius.

Projekto „Atrask ir pažink“ esmė patraukliomis veiklų formomis įgyti nauju žiniu, įtvirtinti turimas, skatinti mokytis. Žygiai, kelionės, kraštotyriniai tyrimai, netradicinė ugdomoji aplinka plečia mokinių akiratį, sudaro galimybę patiems pamatyti savo krašta, ugdo meilę tėvynei, skiepija mokiniams igudžius ir mokėjimus, kurie reikalingi kasdieniniame gyvenime.

Mokykloje, visiems prieinamoje vietoje pakabintas interaktyvus žemėlapis – nuolat atsinaujinantis ir pildomas informacija. Jame magnetinėmis rodyklėmis ir kortelėmis mokiniai turės gaimybę nurodyti savo gyvenamąją vietą, sudaryti kelionių maršrutus, pažymėti aplankytus objektus ir to pačiu geriau žinoti savo krašto istoriją, papročius, kultūrą, pažinti gamtą bei vienas kitą. Prie žemėlapio gali vykti ne tik pasaulio pažinimo, bet ir lietuvių, užsienio kalbų pamokos, klasių valandėlės. Atvykę į mokyklą svečiai taip pat gali prisiliesti prie žemėlapio, papildyti bei atrasti naujos informacijos. Tikime, kad mokiniai įsitraukdami į projekto veiklas, tobulins kultūrinę, pažinimo, bendravimo, bendradarbiavimo kompetencijas, turiningai praleis laiką, taps sąmoningesniai ir kultūringesniais valstybės piliečiais.

Mokytoja J. Simonaitytė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close