Birželio mėnesio apžvalga. Daugiausiai įkliuvo žvejų

Prienų aplinkos apsaugos agentūra tęsia pradėtas aplinkosaugines akcijas: ,,Nešiukšlink miške“, ,,Povandenininkai“, ,,Automobilį statyk atsakingai“ bei pradeda dvi naujas – ,,Rezervatai“ ir ,,Grybai ir uogos“.
Birželio mėnesį vykdant šias aplinkosaugos akcijas bei planinius ir neplaninius patikrinimus buvo nustatyti 9 aplinkosaugos pažeidimai.sulaikytu-brakonieriu-laimikis-64390812
● Birželio 13 d. pagal turimą informaciją dėl neteisėtos žvejybos buvo sulaikyti 3 piliečiai, kurie Nemune žvejojo draudžiamu tinkliniu žvejybos įrankiu ,,padribka“. Piliečiams buvo surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai. Toks pažeidimas užtraukia baudą nuo 400 iki 1000 Lt su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu.
● Birželio 14 d. 2 piliečiai pastatė automobilius ant žolės Guostos ežero pakrantės apsaugos juostoje. Už šį pažeidimą skiriama bauda nuo 100 iki 500 Lt arba įspėjimas.
● Birželio 18 d. administracinė nuobauda taikyta ūkio subjektui, nes atlikus laboratorinius tyrimus buvo nustatyta, kad išmetamų į aplinką kietųjų dalelių koncentracija viršija leistinas normas. Už tai numatyta administracinė bauda nuo 500 iki 2000 Lt.
● Birželio 27 d. planinio patikrinimo metu nustatyta, kad Jundeliškių hidroelektrinės atsakingas asmuo neužtikrino tinkamą vandens tvenkinio lygį. Už viršytą maksimalų leistiną vandens tvenkinio lygį buvo taikyta administracinė bauda, kuri numatyta nuo 200 iki 400 Lt.
● Birželio 28 d. pilietis žvejojo Guostos ežere neturėdamas leidimo mėgėjų žvejybai. Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą už šį pažeidimą skiriama nuo 25 iki 200 Lt bauda arba įspėjimas.
● Birželio 30 d. skirta bauda ūkio subjektui, kurio atsakingas asmuo neužtikrino, kad prie stacionarios šaldymo įrangos būtų pritvirtintos lentelės su lietuvių kalba nurodyta šaldymo skysčio rūšimi ir kiekiu.

Pagal Prienų aplinkos apsaugos agentūros informaciją parengė Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close