Šventei pasiruošusius Prienus „pagražino“ degėsių krūva (GALERIJA)

Auštant šeštadienio rytui Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos dispečeris gavo pranešimą apie gaisrą J. Brundzos gatvėje, Prienuose. Čia liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Laikraččio „Naujasis Gėlupis” turima informacija, pastatas priklauso vienam savininkui, kuriam buvo pateikti įspėjimai dėl galimai neprižiūrimo pastato. 

DSC_5232

 

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Šeštadienio rytą, kai Prienų baikeriai žadindami miestą galėjo aplenkti J. Brundzos gatvę ir Savivaldybės aikštės prieigas, 3 val. nakties čia miegančius gyventojus prižadino sirenos.

Šeštadienio naktį Prienų priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje (PGT) iškvietimas dėl gaisro gautas 3.08 val. Po penkių minučių atvykus pirmajam ekipažui namas degė atvira liepsna. Senas ir apleistas pastatas buvo keturių butų, medinis, vieno aukšto su mansarda, skarda dengtu stogu. Gaisro metu nudegė pusė namo, išdegė mansardinė namo dalis.

Pastaruoju metu pastate oficialiai niekas negyveno. Jame buvo prisiglaudęs žmogus, kuris per gaisrą nenukentėjo. Redakcijos žiniomis, pastatas buvo neprižiūrimas, savininko buvo prašoma juo pasirūpinti. Dabar, po gaisro, savininkas pripažino jo neprižiūrėjęs ir patvirtino, kad pretenzijų niekam neturi.

Gaisro metu buvo kilęs didelis pavojus greta stovintiems 2 gyvenamiesiems pastatams. Tačiau gaisrininkams pavyko šiuos pastatus išgelbėti.

Prienų PGT Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio (VPPP) inspektorė Lina Damukaitienė patvirtino, kad gaisro priežastis – neatsargus žmogaus elgesys. Įrodymų, kad pastatas buvo padegtas – nerasta.

Prienų PGT ekipažas prie gaisravietės budėjo ir šventės metu. Per tarpą tarp gyvenamųjų namų ir savivaldybės pastato matomas sudegęs namas bei stovinti gaisrinė traukė smalsių šventės dalyvių bei žiūrovų dėmesį. O parodą organizavę Lietuvos savanoriai galėjo vaizdžiai pademonstruoti, kas gali nutikti naudojant ginklus.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close