Pagalba norintiems pradėti savo verslą

Gegužės 22 d. Kauno teritorinės darbo biržos Prienų skyrius kartu su VšĮ „Versli Lietuva“ surengė paskaitą „Pradėkime verslą kartu“, skirtą jaunimui iki 30 metų, norinčiam pradėti verslą. Į renginį atvyko jauni žmonės, siekiantys sužinoti apie verslo kūrimo galimybes.

DSC_1425

Pradedant savo verslą visada susiduriama su daugybe įvairių neaiškumų, idėjos netikrumu, abejonėmis, svarstymais, ar pasiseks, ar įdėjus daug laiko, sąnaudų, po pusmečio įmonė nebankrutuos…

Turintiems verslo idėją, bet gerai nežinantiems, kaip ją plėtoti, yra galimybė ieškoti informacijos internete, kur jos tikrai gausu. Kita galimybė – pasinaudoti „Verslios Lietuvos“ paslaugomis ir išsiaiškinti realias verslo steigimo galimybes, visus žingsnius, ką reikia daryti, kur eiti, ką parašyti, ką užpildyti, kur nunešti, kam paskambinti…

„Siekdama jaunimui suteikti daugiau saugumo ir savotišką žinių pamatą po kojomis, „Versli Lietuva“ siūlo paramą besikuriančiam verslui – verslo pradžios krepšelius. „Verslo krepšelis – tam tikrų paslaugų visuma. Norintieji pradėti savo verslą ir kreipęsi į „Verslios Lietuvos“ įmonę visada gaus atsakymus į visus klausimus“, –akcentavo „Versli Lietuva“ Verslumo departamento vyriausioji projektų vadovė Laimutė Kalinauskienė, atvykusi pristatyti įmonės siūlomas paslaugas galvojantiems apie verslą ir jau įsteigusiems įmones jauniems verslininkams.

Renginio koncepcija buvo orientuota ne tik į teorinius, bet ir į praktinius verslo kūrimo aspektus, pateikiant įvairios praktikos pavyzdžių ir patarimų, kuriais dalinosi VšĮ „Versli Lietuva“ portalo „Verslo vartai“ vyr. projektų vadovė Agneta Viktoravičiūtė. Ji pateikė nemažai naujų žinių, susijusių su verslo pradžia, finansinių ir žmogiškųjų išteklių galimybėmis, verslo vykdymu, rizikos faktoriais.

Norintiesiems sužinoti daugiau „Verslo vartų“ portale galima rasti daug nemokamos informacijos verslo pradžiai (verslo plano skaičiuoklę, klausimynus, verslo atmintines ir t.t.) bei tikslinės informacijos apie leidimus, licenzijas, norminius teisės aktus bei kitus dokumentus.

Renginio organizatoriai ne tik skaitė pranešimus, bet ir suteikė dalomąją medžiagą.

 

„Naujojo Gėlupio“ informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close