Šventė „Vaivorykštės taku“ subūrė dalyvius

Birželio 1-ąją švenčiama Tarptautinė vaikų gynimo diena. Ši diena – tai priminimas visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises. Tai pagrindinė sąlyga, kuriant ir formuojant humanišką ir  teisinę visuomenę.   

vaivorykstes-taku-1000

Minėdami Tarptautinę vaikų gynimo dieną, birželio 2-ąją Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato (toliau – Prienų r. PK) pareigūnai ir Lietuvos policijos bičiulis Amsis sukvietė vaikus iš socialinės rizikos šeimų į šventę „Vaivorykštės taku“.
„Kiekvienais metais birželio pirmąją švenčiame Tarptautinę vaikų gynimo dieną. Ši diena yra ypatinga, kadangi tai Jūsų, vaikai, diena. Jūs mūsų ateitis ir viltis. Mes, suaugusieji, džiaugiamės kiekvienu Jūsų geru darbu, gražiu žodžiu, parodyta iniciatyva ir pastangomis. Žinome, kad Jūsų pasaulis kupinas svajonių ir grožio ir mes esame tam, kad jį turtintume, saugotume, gintume“, – pabrėžė Prienų r. PK Viešosios policijos skyriaus viršininkas Albinas Jakimavičius. Kalbėjo Prienų r. PK Prevencijos poskyrio vyresnioji specialistė Kristina Banionienė, Prienų socialinių paslaugų centro direktorė Aurelija Urbonienė ir Prienų rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių skyriaus vedėja Rasa Olisevičienė.

Vaikai, pasiskirstę į komandas, dalyvavo viktorinoje apie meteorologinį reiškinį  – vaivorykštę. Reikėjo įminti kokia spalvų įvairovė sudaro vaivorykštę. Už teisingus atsakymus komandoms buvo įteikti įvairiaspalviai balionai, ant kurių jaunieji bičiuliai įamžino savo svajones ir, palydėdami plojimais, paleido į dangų, tikėdamiesi, kad visos svajonės išsipildys. Vėliau Amsis visus vaišino skaniu tortu.

Esame dėkingi rėmėjams Alvydui Grušelioniui, Agnei Mitrulevičienei, Prienų rajono savivaldybės Socialinių paslaugų centrui ir visiems, prisidėjusiems prie šio renginio.

 

Alytaus aps. VPK Prienų r. PK informacija ir nuotrauka

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close