Šeimų šventės proga – sporto varžybos

Gražią gegužės 19-osios popietę nemažai jaunų šeimų ir pavienių asmenų rinkosi į Birštono vasaros estradą, kur vyko Šeimos dienai skirtos sporto varžybos. Maži, jauni, suaugę ir vyresni – visi galėjo pasirinkti sau tinkančią ir patinkančią rungtį pagal amžiaus grupę.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šeimų nariai spaudė dinamometrą, taip išbandydami savo jėgą, mėtė pasagą, skaičiavo smiginio taškus, ėjo su žolės slidėmis, dalyvavo šaudyklinio bėgimo rungtyje. Smagiausia buvo eiti su slidėmis per žolę, kai reikia jausti vienam kitą, atitaikyti žingsnį, nes kitaip visi šeimos nariai gali sugriūti į krūvą. Linksmai vyko ir šaudyklinis bėgimas, kai vienam bėgant šūksniais palaikydavo kiti šeimos nariai. Juk visur – svarbiausia šeima, vienybė ir susiklausymas.

Susumavus galutinius rezultatus, pirmąją vietą šiemet ir vėl laimėjo sportiška, draugiška ir vieninga Gedminų šeima: Vytautas, Algimanta, Irma ir Greta. Antroji vieta atiteko tiek pat balų surinkusiai, bet amžiumi jaunesnei Andriekų šeimai – Aidui, Linui, Pauliui ir Tadui, o trečiąją vietą iškovojo Šerpenskų šeima – Rasa, Kęstutis, Tomas ir Goda. Ketvirtoje vietoje liko Vaitkevičių, penktoje – Juozaičių, šeštoje – Bisikirskų šeima.

Vaikai iki 9 m. varžėsi šaudyklinio bėgimo rungtyje. Čia greičiausia buvo Elzė Bisikirskaitė, nuo jos nedaug atsitiko Miglė Juozaitytė ir Vytė Vaitkevičiūtė, užėmusios antrą ir trečią vietas.

Atskirai buvo vertinama pasagos mėtymo rungtis moterų ir vyrų grupėse. Iš moterų geriausiai sekėsi Nijolei Mikutienei, kuri laimėjo pirmąją vietą. Antroji vieta atiteko Gretai Gedminaitei, trečioji – Teresei Murauskaitei.

Senjorės išbandė ir šiaurietišką ėjimą. Greičiausiai 500 m distanciją įveikė Zita Grigonytė, laimėjusi pirmąją vietą. Antrąją ir trečiąją vietas pasidalijo Janina Giknienė ir Stasė Belickienė.

Visus Šeimos dienos sporto žaidynių nugalėtojus ir prizininkus apdovanojo renginio organizatoriai – Birštono sveikos gyvensenos klubo „Šilagėlė“ pirmininkas Vytautas Gedminas ir Sporto centro treneris bei teisėjas Jonas Juozaitis.

Šeimos dienos popietė tikrai buvo smagi ir linksma – geras oras, puiki nuotaika. Tik gaila, kad šventėje dalyvavo nedaug šeimų. 

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close