Birštono vietos veiklos grupės kelionė į Austriją

Birštono vietos veiklos grupė įgyvendina tarptautinį projektą „ Malonumai judant“, kurio metu bendradarbiaujant su Alytaus rajono vietos veiklos grupe ir Elsbeere Wienerwald vietos veiklos grupe (Austrija) bus sukurtas tarptautinis maršrutas „Malonumai judant“.

IMG_6000

Siekiant sukurti turizmo maršrutą „Malonumai judant“ Birštono vietos veiklos grupė kartu su partneriais organizuoja pasikeitimų vizitus Lietuvoje ir Austrijoje. Gegužės 14-20 dienomis Lietuvos delegacija lankėsi Elsbeere Wienerwald regione. Buvo parengta labai įdomi programa: pristatyti įvairūs projektai, edukacinės programos, seminarai, vietos ūkininkų veikla, gelbėtojų veikla, labdaringas renginys bei laisvalaikio praleidimo galimybės. Vyko susitikimai su keliomis miestelių bendruomenėmis, Neulengbach miesto meru. Dalyvavome šventinėse mišiose. Kultūrinės programos metu aplankėme dvi parodas, susipažinome su įžymaus austrų dailininko Egon Schiele gyvenimu ir kūryba. Paskutiniąją kelionės dieną Altlengbach regione daug keliavome pėsčiomis, susipažinome su austrų tautos pasididžiavimu grūstiniais šermukšniais- laukinių vaisių karaliene. Degustavome iš šio medžio uogų pagaminta produkcija.
Svarbiausia- visos kelionės metu teko daug bendrauti. Turėjome puikią galimybę išgirsti, kaip austrai su didele pagarba pristato savo bendruomenių darbus, šeimos arba ūkio tradicijas. Sugebėjo įtikinti, kad daug puikių rezultatų galima pasiekti, kai yra stiprios vietos bendruomenės. Kai, vadovaujantis savanorystės principu, bendruomenėse padaromi dideli projektai.
Birštono kraštas nenusileidžia Alpių papėdės gamtos grožiui. O vietos bendruomenių narių darbštumas ir iniciatyvumas leidžia tikėti, kad tai ką pavyko patirti keliaujant po Elsbeere Wienervald regioną Austrijoje bus galima pritaikyti vietos bendruomenių veiklose.

Regina Gustaitienė
Birštono vienkiemio bendruomenės narė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close